Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 16 » Вчені повернули до життя вимерлий вірус
14:46
Вчені повернули до життя вимерлий вірус

 

ГОРЕ ВІД РОЗУМУ

 

 

 

       

       Напевно багато хто знайомий з різними творами,

       в яких вчені секретної лабораторії синтезували

       смертельно небезпечний вірус.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Так от, процедура штучного створення вірусів вже перестала бути чимось з області наукової фантастики. Приміром, нещодавно, як повідомляє видання Engadget, групі дослідників вдалося «воскресити» вже зниклий вірус виду horsepox.

 

 

 

Фахівцям вдалося провести повне відновлення геному оригінального вірусу за допомогою штучно синтезованих ланцюжків ДНК. Довжина кожного ланцюжка становила 30 000 пар основ. Повний геном вірусу налічує 212 000 пар основ. Після того як він був «зібраний», його впровадили в соматичні клітини, заражені найближчим «родичем» horsepox. Надалі при реплікації нових вірусів у деяких випадках синтезована ДНК замінювала собою ДНК «родича». Таким чином, на виході з’являлася життєздатна форма вірусу.

 

 

Варто сказати, що подібні дослідження являють собою не тільки прорив у медицині і фармакології, але і досить велику небезпеку. З одного боку, даний експеримент був спонсорований компанією Tonix, яка планує використовувати «воскреслий» вірус як засіб ефективного транспортування вакцини від віспи. Крім цього, штучно створені віруси можуть виступати в якості індивідуального засобу боротьби з раком, коли для кожного пацієнта може бути вирощений свій особливий штам «лікувального вірусу».

 

 

З іншого ж боку, незважаючи на те, що отриманий horsepox не небезпечний для людини, якщо нова технологія потрапить не в ті руки — це дасть можливість синтезувати вкрай небезпечні штами вірусів. Недарма провідні наукові видання в особі Nature і Science відмовилися публікувати науково-дослідну роботу по цій темі. Так як потенційно така інформація може бути використана при створенні біологічної зброї.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://lv.redcross.org.ua/uncategorized/вчені-повернули-до-життя-вимерлий-вір/

 

 

Переглядів: 427 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 10:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024