Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 17 » «Добрий ZIK» здійснив мрію британця, котрий піклується українськими сиротами (ВІДЕО)
15:10
«Добрий ZIK» здійснив мрію британця, котрий піклується українськими сиротами (ВІДЕО)

ДОМІВКА ДЛЯ СЕРЦЯ

 

 

       

       Розповідь про Девіда Лока, що народився в Англії,

       але покинув батьківщину і вже 11 років свого життя

       присвятив сиротам з родинного дому «Жива перлина»,

       що в с. Бортники Жидачівського району на Львівщині

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Девід Лок народився в Англії, та одинадцять років тому чоловік покинув батьківщину і звільнився з роботи заради дітей з українського сиротинця. Відтак майже половину свого життя Девід провів у селі Бортники на Львівщині, пізнаючи українську культуру і піклуючись про дітей-сиріт.

 

Про це йдеться у програмі «Добрий ZIK» (щонеділі о 21:30) на телеканалі ZIK.

 

До проекту «Добрий ZIK» звернувся директор бортницького родинного дому «Жива перлина» Руслан Марків. Чоловік просив здійснити мрію друга, «який присвятив своє життя іншим».

 

«Він приїхав з Англії 11 років тому, подолавши дві тисячі кілометрів, оселився тут, у дитячому будинку. Тепер ми разом піклуємось про сиріт», – розповідає Руслан Марків.

 

Про цих діток Девід дізнався саме від Руслана, коли той був у відрядженні в Англії. Тоді іноземця не цікавило волонтерство, але водночас комфорт не робив щасливим. Через надмірну вагу у чоловіка почалися проблеми зі здоров‘ям, лікар порадив йому змінити спосіб життя. Тож Девід, радше заради розваги, вирішив на рік поїхати в Україну – державу, у якій ніколи не був. Це й стало приводом провідати знайомого Руслана і сиріт, про яких той розповідав.

 

«В Англії я жив у достатку. У мене була гарна робота, гроші, авто. Спочатку планував приїхати в Україну відпочивати. Але, щиро кажучи, мені стало дуже шкода дітей. У мене була добра сім‘я, мама, тато, брати, дядько, тітка. Всі одне одному допомагали, бо так і має бути. Коли я почув про сиріт із Бортників – стало сумно. Виявилось, що крім Руслана, про них ніхто не піклувався», – каже герой проекту Девід Лок.

 

Тож, подолавши дві тисячі кілометрів, на початку травня 2006 року, двадцяти п‘ятирічний британець приїхав у село Бортники. Чоловік зізнається: перші півроку було дуже важко, адже не звик до тамтешніх харчів. Через це навіть дуже захворів.

 

«Чотири тижні я лежав у ліжку, був дуже хворий, нічого не їв. Зрештою схуд на 54 кілограми. Одяг підперезував шнурком, аби не спадав», – пригадує Девід Лок.

 

Та із кожним днем Девід все більше звикав до українського життя. Рік у селі промайнув для нього дуже швидко. Хлопець повернувся в рідну Англію, але там відчув смуток.

 

«Було порожньо і я чув, що щось кличе мене до Бортників. Тут важко, але тут мій дім», – запевняє Девід Лок.

 

 

 

 

 

 

У родинному домі проживає тридцять дітей і кожному з них Девід намагається подарувати свою турботу та увагу.

 

«Він мені замінив тата, багато допоміг, посприяв моєму вступу у навчальний заклад. Ми не один раз їздили виготовляти документи. До того ж, Девід навчив мене їздити за кермом», – розповідає вихованець родинного дому «Жива перлина» Володимир Ладим.

 

«Я стараюсь їх вчити культури, говорити англійською мовою. Вони звикли до думки, що стануть сантехніками. Без проблем, це добра робота, але якщо ти маєш талант до спорту, то можеш грати у футбол за «Карпати» або «Динамо», головне – мати до цього хист. Деякі хлопці дуже розумні. Можливо серед них є наступний Ейнштейн, хороший лікар або космонавт. Я стараюсь допомогти дітям знайти для себе краще», – ділиться Девід Лок.

 

За одинадцять років життя в Україні Девід добре оволодів українською мовою, пізнав культуру і традиції. Та у чоловіка була мрія більше дізнатися про Південну Україну, а саме Одесу. Тож журналісти проекту «Добрий ZIK» посприяли такому бажанню.

 

«Я дуже-дуже дякую за такий сюрприз. Але я не вважаю себе особливою людиною. Я такий самий звичайний, як і ті люди, які живуть тут у селі. Проте дуже радий, що зможу побачити Одесу», – каже Девід Лок.

 

 

 

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом: http://zik.ua/news/2017/07/17/dobryy_zik_zdiysnyv_mriyu_brytantsya_yakyy_pikluietsya_pro_ukrainskyh_syrit_1133509

 

 

 

Переглядів: 577 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 04:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024