Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 18 » Найкраща медсестра України змушена підробляти, щоб виживати
12:09
Найкраща медсестра України змушена підробляти, щоб виживати

 

ГОРДІСТЬ КОЛЕДЖУ

 

 

      

 

       Iванна Юркiв перемогла на всеукраїнському конкурсi в Києвi.

        Вона - студентка 4 - ого курсу Iвано - Франкiвського медколеджу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До конкурсу професiйної майстерностi медсестер "Ескулап", що проходив у столицi, готувалася не лише з викладачами, а й iз психологом, пише газета Експрес.

 

...Iваннi Юркiв - дев'ятнадцять, вона любить танцi, подорожi та котiв, але найбiльше - медицину. Та вибирати медичний фах не думала. Рiшення стати медсестрою було спонтанним. Доньку пiдтримали батьки й старша сестра. Iванна вступила до медичного коледжу. Вчилася завжди добре, тому й потрапила до Києва на конкурс, перемiгши в регiональному конкурсi професiйної майстерностi. У столицi Iванна також стала найкращою.

 

У Києвi, за словами дiвчини, зiбралися двадцять найкращих майбутнiх медсестер з усiєї України. Конкурс вiдбувався у два етапи. Спочатку було комп'ютерне теоретичне тестування, що складалося з двохсот питань iз рiзних галузей медсестринської справи: терапiї, хiрургiї, педiатрiї та вузьких дисциплiн. Коли оголосили результати, то з'ясувалося, що Iванна Юркiв лише на одне запитання вiдповiла неправильно. На кожен роздiл конкурсанткам видiляли п'ятнадцять хвилин.

 

"Iз роздiлу "Терапiя" менi довелося показувати, як подається кисень у кисневу подушку й кисневий катетер та як робити пiдшкiрну iн'єкцiю олiйного розчину, - розповiдає найкраща медсестра України. - На "Педiатрiї" довелося розказати та показати, як брати кров у дитини на бiохiмiчний аналiз i як сповивати маля. Iз роздiлу "Хiрургiя" в мене було завдання скласти набiр iнструментiв для операцiї з видалення апендикса й накласти пов'язку на плечовий суглоб".

 

Усi завдання Iванна Юркiв виконала достроково, вклавшись у тринадцять-чотирнадцять хвилин. У сумi дiвчина набрала 365 балiв.

 

"Зізнаюся, що на перемогу не сподiвалася, - каже радiсна дiвчина. - Менi дуже допомогли викладачi, директор, батьки та друзi. А до конкурсу я навiть з психологом готувалася". "Хiба у вас були якiсь тривоги, страхи чи депресiя?" - розпитую найкращу медсестричку України. "Та нi, я стрестостiйка, - мовить чорнява красуня. - Психолог додала менi впевненостi й налаштувала на перемогу".

 

"Навiть найкраще пiдготовлена студентка може розгубитися в нових кабiнетах, з новим обладнанням, бути несмiливою перед суворим журi та добре пiдготовленими конкурентками, - каже директор коледжу Володимир Стасюк. - Тому цього року ми й вирiшили залучити до пiдготовки конкурсантки не лише викладачiв, а й психолога. I недаремно. До речi, Iванна Юркiв - п'ята випускниця нашого коледжу, яка здобуває звання найкращої медсестри України".

 

На жаль, перемога в такому престижному конкурсi не дала можливостi дiвчинi безплатно навчатися в будь-якому медичному вишi України, як це було в минулi роки.

 

"За перемогу в конкурсi я отримала грамоту, мобiльний телефон та сертифiкат вiд ректора одного з приватних київських медичних унiверситетiв на рiк безплатного навчання у його вишi. А далi треба буде платити, - розповiдає Iванна. - На жаль, у мене багато грошей немає, тому я вирiшила, що працюватиму за фахом у мiськiй чи обласнiй лiкарнi, ще матиму пiвокладу лаборантки в тренажерному кабiнетiрiдного коледжу. Дистанцiйно навчатимуся в Тернопiльському навчально-науковому iнститутi медсестринства. Лiкарем стати наразi не планую, хочу бути висококвалiфiкованою медсестрою".

 

Автор - Сабiна РУЖИЦЬКА

 

Фото – автора

За джерелом:

http://expres.ua/news/2017/07/18/252796-naykrashcha-medsestra-ukrayiny-zmushena-pidroblyaty-vyzhyvaty

 

 

 

Переглядів: 462 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 08:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024