Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 18 » Волинська ОО ТЧХУ організувала виїзд групи категорійних дітей на оздоровлення у Німеччину
20:19
Волинська ОО ТЧХУ організувала виїзд групи категорійних дітей на оздоровлення у Німеччину

ВІДПОЧИНОК НА ВУЛКАНІЧНОМУ ОЗЕРІ

 

 

 

 

Юні волиняни поїхали, завдяки

Червоному Хресту Волині, на оздоровлення

до Німеччини

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В суботу, 15 липня 2017 року, під керівництвом голови Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста України – Валентини Пришко, червонохрестівці втретє за тривалу співпрацю везуть на оздоровлення в Німеччину групу дітей із постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС районів (К-Каширського, Любешівського та Маневицького).

 

 



 

 

 

За час відпочинку 20 волинян віком 10-13 років, котрі мають статус сироти, напівсироти, з багатодітних сімей оздоровляться та відпочинуть на озері Лаах. Поїздка організована на запрошення Німецького Червоного Хреста з м. Бад Нойєнар - Арвайлер, з яким Волинська обласна організація Товариства Червоного Хреста України співпрацює 11 рік поспіль.

Про враження та емоції відпочиваючих розповімо після повернення на рідну землю.

 

 

 

Довідково:

 

 

 

 

 

А розповідати юним волинянам буде про що. Адже на місці чарівного нині озера Лаахер Зеє в горах Айфель тисячі років тому палахкотів полум'ям справжній вулкан, поки в якийсь момент його вершина не провалилася і не утворила так звану «кальдеру».

 

 

 

 

 

 

Тепер воно мирно дрімає, а разом з ним - і бенедиктинське абатство Марія Лаах на березі озера.

 

Абатство було засноване в 1093 році, але будівництво романського храму закінчилося лише в 1216 році. Зараз собор абатства виглядає приблизно так само, як і в XIII столітті, тому що при реставраціях в XX столітті йому постаралися повернути первісний вигляд.

 

 

 

 

 

 

В історії абатства великий слід залишили французи: як і в багатьох інших місцях, в 1802 в ході секуляризації монастир розпустили, і лише в 1892 році бенедиктинці повернулися його собі назад.

 

 

 

 

 

 

Ченці проводять час у стінах монастиря, розташованого на березі незвичайного озера,  не лише в одних молитвах: у них є своє садівниче господарство, книжкове видавництво, займаються бронзовим литтям, гончарною справою.

 

 

 

 

 

 

А туристи катаються по озеру на човнах, теплоходах або оглядають храм.

 

Абатство Марія Лаах відомо ще і тим, що в 1933 році тут впродовж року під ім'ям «брата Конрада» переховувався від нацистів майбутній канцлер Німеччини Конрад Аденауер.

 

 

 

 

 

 

Бад Нойєнар - Арвайлер - дуже живописне курортне містечко, оточене намистом лісів, відзначається неповторною атмосферою і архітектурою.

Курорт славиться своїми цілющими мінеральними джерелами, які приваблюють відпочиваючих з усього

світу. У місті є особливе джерело столової мінеральної води - Аполлінаріс, лікувальний ефект якої і

поклав початок курортної історії Бад Нойенар більше 150 років тому.

 

В санаторіях прекрасно поєднуються між собою - методи питної терапії мінеральною водою, гідротерапії, лікувальними ваннами, фаготерапія, а також грязьові ванни. Термальну (до 40 ° С) радонову вуглекислу мінеральну воду використовують тут для ванн.

Основним методом лікування шлунково-кишкового тракту, є застосування курсу мінеральної води безпосередньо з джерела. Воду з цілющих джерел Бад-Нойенар - Арвайлер відрізняють три основних властивості: досить висока температура: 34 - 41 ° C, підвищений вміст природної вуглекислоти і суміш бікарбонату натрію і магнію.

 

 



 

 

 

Крім того, в 1908 році в Бад Нойенар - Арвайлер були знайдені лікувальні грязі. В даний час вони використовуються тільки безпосередньо в оздоровчих центрах Бад-Нойенар. Це місто поступово перетворилося в один з найбільших медичних центрів і центрів відновного відпочинку Німеччині. Близько 15 різних клінік різноманітних напрямків працюють на сьогоднішній день в цьому курортному місті.

 

 

 

 

Фото – Волинської ОО ТЧХУ та з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://redcross.volyn.ua/work220.php

 

 

Переглядів: 689 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 09:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024