Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 22 » Новини медичної науки: Створено технологію, яка виявляє тромби
21:28
Новини медичної науки: Створено технологію, яка виявляє тромби

 

ОБНАДІЙЛИВІ ЕКСПЕРИМЕНЕТИ

 

 

      

 

       У Німеччині науковцями створено технологію,

       яка безпомилково виявляє тромби

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Німецькі дослідники розробили новий інструмент для діагностики невеликих згустків крові у венах та артеріях, які провокують інсульти, інфаркти, легеневу емболію. Це дуже небезпечні патології кровотворної системи, які вкрай важливо виявляти вчасно.

 

Група дослідників з Німеччини створила візуалізовану методику визначення можливості утворення невеликих тромбів, яка за ступенем точності перевершує всі нині існуючі тести.

 

В ході дослідження було доведено, що вплив на рецептори GPIIb / IIIa, які залучені в процес згортання тромбоцитів, за допомогою мічених фтором-18 ліганд (молекул, що формують комплекс з білками), є дуже перспективним підходом в діагностиці тромбів, пише ladyhealth.

 

Сучасні методики візуалізації спираються на вивчення за допомогою МРТ і КТ структурних характеристик на кшталт порушень прохідності крові через судини, проте вони не пов'язані з ключовими молекулярними компонентами.

 

"Що застосовуються в даний час технології діагностики тромбозів за допомогою візуалізації, як правило, спираються на різні характеристики в залежності від розширення судин, -- кажуть дослідники. -- Однак одинична візуальна характеристика може показати на екрані тромб і відрізнити його від різних джерел в різних анатомічних регіонах тіла, що є дуже цінним".

 

Під час предклінічних досліджень вчені успішно застосували при позитронно-емісійної томографії (ПЕТ) нові невеликі молекули, які відстежують 18F-GP1, які зв'язуються з рецепторами GPIIb / IIIa. Було виявлено значне скупчення 18F-GP1 в регіонах формування тромбів, а здатність молекул зв'язуватися з рецепторами ніяк не погіршувалася за рахунок впливу таких антикоагулянтів, як аспірин і гепарин.

 

Молекули швидко виводилися з крові, і у мавп за допомогою ПЕТ можна було виявити найдрібніші згустки крові у венах і артеріях, а також пошкодження оболонки судин і емболію в мозку.

 

Оскільки результати дослідження на тваринах виявилися успішними, то експерименти за участю людини вже почалися. Тепер медики можуть визначати динаміку появи тромбів ще під час обстеження, якщо у пацієнта є ризик їх утворення, а також в післяопераційний період.

 

 

 

Колаж – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://dobryjlikar.com/news/201707/4140-stvoreno-tehnologiyu-vyyavlyaye-tromby

 

Переглядів: 553 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 08:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024