Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 24 » Німецька делегація привезла в м.Городище, що на Черкащині, п’ятитонний гуманітарний вантаж з медичними матеріалами
21:55
Німецька делегація привезла в м.Городище, що на Черкащині, п’ятитонний гуманітарний вантаж з медичними матеріалами

 

ДОПОМОГА З НІМЕЧЧНИ

 

 

В Городище, що на Черкащинів, із п'ятитонним

гуманітарним вантажем прибула делегація Німецького

Червоного Хреста з м.Ульзена й німецько-українського

Товариства з графства  Бентхайм.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як інформує представник німецькогоо Червоного Хреста Йорк Бойкер, цього разу двома автомобілями із причепом привезли медичні матеріали: засоби догляду за хворими та одяг, ролятори, дитячі коляски, велосипеди та три пральні машини. Частину привезеного віддали до Городищенської лікарні, а пральні машини дісталися місцевому Червоному Хресту.

 

 

 

 

 

 

- До цього можна додати і автомобіль швидкої допомоги, який ми привезли до Городища ще у 2013 році, - пригадує Йорк Бойкер. - І я завжди радію можливості проїхатися на ньому кожного разу, як приїзджаю до України.

 

 

 

 

 

Проте, власне гуманітарна допомога - це як додаток до давніх дружніх німецько-українських відносин, які склалися ще у 90-х роках. Альберт Цеггер із приємністю згадує дружбу із колишнім німецьким депутатом Бундестагу Яном Остергетером, який став засновником українсько-німецького товариства:

- Ми розпочинали із практикантської програми. Яка продовжувалася 8 років і дала можливість двом сотням молодих українців пройти практику, зокрема, і в моєму графстві Бентхайм. Чотири рази побував у нас, в Німеччині, вокально-танцювальний ансамбль «Вільшанка». Я вже 26 років їзджу до України. І кожного разу, як хтось з українців приїжджає до нас, я вивішую український прапор, - ділиться спогадами Альберт Цеггер. - За рахунок бюджету Німеччини було профінансовано ще три проекти: один у Закарпатті, інший – в Одеській області і ще один – у селі Набокове на Черкащині. Ми дуже раді, що до цієї програми долучився німецький Червоний Хрест, що дозволило збільшити об’єми гуманітарної допомоги.

 

 

 

 

Такі прагнення вітає і голова Городищенської райдержадміністрації Олексій Лавріненко.

- Ми завжди раді вітати наших німецьких гостей. Вони сьогодні приїхали із важливим вантажем для нашої лікарні, для дитячого садочка, для незахищених верств населення, - зазначив Олексій Лавріненко.

 

- Та найбільш до вподоби всім прийшлася програма «Обмін», у ході якої діти з українських сімей постійно гостюють у німецьких сімях і навпаки - хлопці й дівчата із Німеччини живуть серед українців,- ділиться спостереженнями спонсор цього проекту Вікторія Лавренко. - Наша фірма працює вже девять років. І досягли такого рівня, що хочемо й можемо займатися меценатством. Ось і сьогодні, разом із солідною гуманітарною допомогою, ми приймаємо маленьких і більшеньких німців, котрих розмістили серед жителів Городища. І вже скоро їх ровесники із Городища гостюватимуть у Німеччині.

 

Наразі Вікторія Лавренко та ще один городищенський підприємець, учасник програми практикантів Олександр Мусієнко мають намір дещо оновити команду, яка б розвинула цю міжнародну співпрацю.

 

За допомогу взявся власне координатор програми Червоного Хреста та німецько-українського товариства в Україні Олександр Щепак.

 

Фото – provce.ck.ua

За джерелом:

http://provce.ck.ua/nimetska-delehatsiya-pryvezla-v-horodysche-pyatytonnyj-humanitarnyj-vantazh-z-medychnymy-materialamy-foto/

 

 

Переглядів: 473 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 03:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024