Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 25 » 100 сімей переселенців отримали продуктові ваучери у Харкові
19:41
100 сімей переселенців отримали продуктові ваучери у Харкові

 

ДОПОМОГА НЕ БУДЕ ВІЧНОЮ

 

 

    

     Картки на покупку продуктів отримали близько ста сімей

     внутрішньо переміщених осіб з Харкова і Харківської області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Внутрішньо переміщені особи не стали менш вразливими - наші дослідження показують, що більша їх частина живе за межею бідності. Однак гуманітарну допомогу не можна надавати нескінченно - це робить сім'ї ще більш незахищеними. Тому ми скорочуємо грошову допомогу, адресуємо її сім'ям з найбільшою потребою», - розповіла виконавчий директор благодійного фонду« Благополуччя дітей» Тетяна Басюк.

 

Кожен з членів сімей переселенців отримав картку на покупку предметів першої необхідності (продуктів, засобів гігієни, шкільного приладдя, одягу). Нею можна розплатитися за товари в магазинах мережі «Метро». З середини травня протягом п'яти місяців ваучер поповнюється залежно від кількості членів сім'ї - з розрахунку 660 гривень на одну особу. В цьому році картки в рамках проекту планують роздати 600 сім'ям.

 

 

 

 

 

 

«Але є одне але: якщо ми бачимо, що людина користується цією карткою нераціонально - купує занадто дорогі продукти (ікру і так далі), ми можемо її заблокувати. Якщо ми бачимо, що людина купила за ці гроші алкоголь або тютюн - ми розриваємо договір», - пояснила умови Тетяна Басюк.

 

У Марини Тевяшових з Донецька - двоє дітей. Старша дочка страждає ДЦП.

 

«До війни у ​​нас було інше життя: ми постійно займалися дитиною. Зараз вона дуже змінилася ... Ми отримуємо мінімум тих ліків, що потрібно отримувати, ми зупинилися, і так як грошей не вистачає, викручуємося, як можемо: робимо вдома разом зарядку, ми навіть не можемо найняти масажиста, щоб допомогти дитині. Ваучерна допомогу, звичайно, не вирішує всіх проблем, але добре допомагає з продуктами харчування. Хоч за це не потрібно переживати», - розповідає переселенка.

 

В рамках проекту 950 переселенців зможуть взяти участь в тренінгах, а 150 ВПО - пройдуть курси і консультації з працевлаштування.

 

Ваучерну програму вже третій рік проводить благодійний фонд «Благополуччя дітей» за підтримки Diakonie Katastrophenhilfe і МЗС Німеччини. У попередні роки ваучери роздали приблизно двом тисячам сімей.

 

Ваучерною програмою, також за підтримки Німеччини, займається Харківська обласна організація Товариства Червоного Хреста України.

 

 

Автор: Анна Голишевська

Редактор: Анна Соколова

 

Фото: Олена Знаткова

За джерелом:

http://www.mediaport.ua/100-semey-pereselencev-poluchili-produktovye-vauchery-v-harkove

 

Переглядів: 471 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 14:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024