Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 26 » Червоний Хрест допоможе українцям, що виїхали до Росії через конфлікт на Донеччині
10:28
Червоний Хрест допоможе українцям, що виїхали до Росії через конфлікт на Донеччині

 

ЧЕРВОНИЙ ХРЕСТ – ОРГАНІЗАЦІЯ ВСЕСВІТНЯ

 

 

 

Червоний Хрест допоможе українцям,

що виїхали до Росії через конфлікт на Донеччині

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Управління гуманітарними проектами Європейського Союзу та Італійський Червоний Хрест планують залучити близько 90 мільйонів рублів для медичного і соціального забезпечення громадянам України, котрі перебувають в Росії через військовий конфлікт на Донеччині.

 

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на главу Регіонального представництва Міжнародної Федерації Товариства Червоного Хреста та Червоного Півмісяця (МФоККіКП) в Росії, Білорусі та Молдові Даврона Мухамадієва.

 

За його словами, сьогодні близько 600-700 осіб з України, що знаходяться на території Росії, не визначилися зі своїм правовим статусом. «Вони не можуть розраховувати на повноцінну медичну допомогу, особливо в лікуванні хронічних захворювань, а також туберкульозу і ВІЛ-інфекції», - додав Мухамадієв.

 

Російський Червоний Хрест визначив регіони компактного проживання громадян України - це Білгородська, Липецька, Воронезька, Волгоградська області. Саме в цих регіонах буде реалізований проект з надання допомоги цим людям.

 

«Наші приблизні оцінки потреби становлять близько 1,5 мільйонів швейцарських франків. Це приблизно 90 мільйонів рублів. Стільки грошей потрібно як мінімум, щоб здійснювати повноцінну діяльність. На сьогоднішній день ми отримали третину цієї суми, що нам дозволить охопити частину цих хворих», - сказав Мухамадиев.

 

Медична допомога надаватиметься в державних медичних установах Росії.

 

«Червоний Хрест буде сприяти, щоб ця категорія громадян приходила на обстеження, тому що іноді вони бояться, думають, що їх депортують або вони не отримають лікування. Наше завдання - підвищити інформованість, що у них є доступ до лікування, ми будемо компенсувати це лікування», - пояснив він.

 

«Спочатку заплановано, що в кожному регіоні буде охоплено 25 хворих на туберкульоз чи ВІЛ-інфекцією. Тому що в середньому серед цих категорій громадян реєструється 10-12 нових випадків на рік. Тому в цілому це буде близько 100 хворих », - додав представник Червоного Хреста.

 

Крім того, близько 200 хворих з різними хронічними захворюваннями та інваліди можуть розраховувати на допомогу Червоного Хреста, зазначив Мухамадиев. «Ми плануємо надати їм можливість по добровільному медичному страхуванню, придбати для них поліси, щоб вони могли звертатися за медичною допомогою за місцем перебування», - сказав він.

 

Директор міжнародного департаменту Російського Червоного Хреста Сергій Кобець повідомив, що в чотирьох регіонах РФ - Бєлгородській, Воронезькій, Волгоградській і Липецькій областях будуть створені громадські приймальні Російського Червоного Хреста для громадян України для консультації з правових та соціальних питань.

 

«Тому наші громадські приймальні будуть зорієнтовані і на роботу з громадянами з України, а також буде надаватися консультування з правових та соціальних питань для всіх інших категорій, включаючи трудових мігрантів з Центральної Азії, біженців з країн Близького Сходу, всіх тих, хто буде звертатися в ці громадські приймальні », - сказав він.

 

Питання набуття правового статусу мігранта - одне з найбільш гострих, підкреслив Кобець. Мігранти звертаються з ними в Червоний Хрест найбільш часто, щоб уточнити чи мають вони право на отримання статусу біженців.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://cxid.info/krasnyy-krest-pomojet-ukraincam-bejavshim-v-rossiu-iz-za-konflikta-na-donbasse-n137954

 

Переглядів: 453 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 19:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024