Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 26 » 28 липня – Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами: Прес-Анонс заходів у Львові .
19:55
28 липня – Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами: Прес-Анонс заходів у Львові .

 

НЕ ДАТИ ХВОРОБІ ШАНС

 

 

В цьому році інформаційно-просвітницька акція

28 липня пройде у Львові під гаслом «Гепатит С:

дізнайся зараз, вилікуй вчасно!»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цьогоріч, як і багато років поспіль, ГО Фундація медичного права та біоетики України», ЛОБФ «Медицина і право» спільно з МБФ «Альянс громадського здоров’я» за сприяння Управління охорони здоров’я Львівської міської ради, Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації проводять інформаційно-просвітницьку акцію, присвячену боротьбі з вірусним гепатитом С.

 

Дана акція покликана привернути увагу мешканців Львівщини, керівництво області та й загалом держави до проблеми боротьби із захворюванням на вірусні гепатити.

 

Цього року організаторами буде проведена масштабна інформаційна кампанія серед населення щодо висвітлення проблематики захворювання на вірусні гепатити, зокрема в заклади охорони здоров’я м. Львова та Львівської області передано інформаційні матеріали щодо алгоритму дій громадян, які хворі на вірусні гепатити, у профільних відділеннях закладів охорони здоров’я проводитиметься консультування лікарями-інфекціоністами щодо гепатитів та їх лікування.

 

Окрім цього, буде забезпечено висвітлення актуальної інформації щодо вірусних гепатитів у пресі та на телебаченні.

 

Слід зазначити, що 19 липня 2017 р. представниками неурядових організацій, органів влади та міжнародних партнерів була прийнята Резолюція щодо боротьби з вірусними гепатитами в Україні.

 

Учасниками зустрічі обговорено та закріплено в Резолюції необхідність:

  1. Створення та затвердження Національної стратегії з елімінації вірусних гепатитів через організацію міждисциплінарної технічної робочої групи, до складу якої увійдуть представники зацікавлених сторін, завданням якої буде здійснення оцінки поточного стану відповіді на епідемію, визначення цілей, завдань, виконавців, меж відповідальності, бюджету, плану заходів, а також координації зусиль зацікавлених сторін.
  2. Створення, затвердження, фінансування у повному обсязі та оцінка ефективності Плану заходів відповідної Національної стратегії з елімінації вірусних гепатитів.
  3. Створення і функціонування ефективної системи епідеміологічного нагляду за вірусними гепатитами, інтегровану з існуючими та новими пілотованими системами (наприклад, з eHealth та МІС «ВІЛ-інфекція в Україні») із забезпеченням захисту персональних даних відповідно до чинного законодавства, а також забезпечення технічної підтримки функціонування даної системи.
  4. Здійснення оцінки рівня розповсюдженості вірусних гепатитів в Україні та оцінка тягаря хвороб.
  5. Запровадження інформаційно-просвітницької національної кампанії щодо профілактики, шляхів інфікування, необхідності вакцинації (гепатит В), діагностики та лікування вірусних гепатитів із залученням державних лідерів і загальновідомих осіб.
  6. Посилення заходів програми імунізації на загальнонаціональному та регіональному рівнях.
  7. Створення і затвердження національної політики щодо донорства та переливання крові з метою удосконалення якості та оптимізації системи донорства, підвищення рівня безпеки, у т.ч. за рахунок запровадження зовнішнього контролю якості донорської крові та її продуктів.
  8. Реалізація заходів із профілактики та зменшення шкоди серед уразливих груп та людей, які живуть з ВІЛ, має бути включена до Плану заходів до Національної стратегії з елімінації вірусних гепатитів та профінансована державою.

 

 

Нагадаємо, що 31.01.2017 р. було ухвалено Рішення Львівської обласної ради «Про затвердження Комплексної програми надання медичної допомоги мешканцям Львівської області на 2017-2020 роки», в якій вже другий рік поспіль з обласного бюджету виділяються кошти на діагностику та лікування гепатиту В і С громадян, які постраждали внаслідок (під час) Революції Гідності та антитерористичної операції.

 

З обласного бюджету у 2017 році було виділено 2200,0 тис. грн. на лікування та 400,0 тис. грн. на діагностику даного захворювання.

 

Контактні особи:

Ірина Сенюта - 0676707033

Христина Терешко - 0677313035

 

 

Довідково:

 

У світі понад 150 млн. людей інфіковані гепатитом С, з них більше 2 млн. хворих проживають в Україні. Більшість з них не знає про своє захворювання, оскільки у 80% випадків гострий період проходить без симптомів. Одним з пріоритетних напрямків нашої діяльності МБФ «Альянс громадського здоров’я» є боротьба з поширенням епідемії вірусного гепатиту С в Україні та забезпечення діагностики та лікування ВГС для уразливих груп населення. У 2012 році Альянс-Україна ініціював всеукраїнську кампанію «Вимагаємо лікування», основною метою якої є розширення доступу до діагностики та лікування вірусного гепатиту С в Україні. Протягом 5 років кампанії було зроблено понад 17 000 безкоштовних тестів на гепатит С, середній показник позитивного результату 8-9% серед загального населення.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Оргкомітет

 

Переглядів: 435 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 09:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024