Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 27 » Екологія і людина: Юна вінничанка самотужки прибрала від бруду мальовничу Бригантину
21:51
Екологія і людина: Юна вінничанка самотужки прибрала від бруду мальовничу Бригантину

 

І ОДИН У ПОЛІ ВОЇН

 

 

 

У народі не даремно кажуть, що і один у полі – воїн.

Навіть якщо це битва не з ворогами, а із побутовим

брудом. За два дні – 50 мішків сміття назбирала юна

вінничанка, котра самотужки прибрала Бригантину

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чи не в усіх вінницьких спільнотах соцмереж нині обговорюють нетиповий вчинок вінницької дев'ятикласниці Марії Чикальської. Чотирнадцятирічна дівчинка самотужки за два дні прибрала територію в районі Бригантини, назбиравши близько 50 мішків сміття.

 

 

 

 

 

 

Кореспондент Vlasno.info запросила Марію у редакцію, аби поспілкуватися про вчинок дівчини, що нині можна прирівняти до героїчного, а також про хобі та життя юної свідомої вінничанки. Марія розповідає, що думки про велике прибирання виникли після того, як з однокласниками вирішили відпочити на Бригантині, але навіть не змогли знайти жодної чистої ділянки.

 

 

 

 

 

 

 

– Я поглянула на весь цей бруд та безлад і вирішила, що з цим потрібно щось робити. Попри те, що дуже люблю поспати, наступного дня вже о шостій ранку я згрібала у мішки сміття. Про свій задум не казала нікому, і виходила на прибирання раненько, аби люди не дивилися, як то кажуть, косими поглядами. Я прибирала весь той бруд два дні, і лише після прибирання першого дня вирішила батькам та сестрі показати результати своєї роботи. Показала фото "до та після", і сім'я була відверто приємно здивована, – розповідає дев'ятикласниця Марія Чикальська.

 

 

 

 

 

Загалом Марія назбирала близько 50 мішків сміття. Зізнається, що знаходила від пластику та пляшок від алкоголю до дитячих памперсів та інших речей, і що зовсім неприємно за кимось прибирати. – Це було важко і морально, і фізично. Тому мене дуже пригнічує, коли люди не цінують роботу двірників чи, навіть, висміюють їх. Насправді це дуже важко і ще раз повторюся – вкрай неприємно, – зауважує вінницька школярка.

 

 

 

 

 

 

 

Марія розповідає, що живе неподалік Бригантини і любить приходити туди, щоб полюбуватися природою, ще з дитинства любить подорожувати на велосипеді, малювати. Обожнює літературу, вважає себе творчою людиною і прагне пов'язати своє життя з якоюсь творчою професією. Про прибирання Бригантини Марія написала пости у соцмережах, на що отримала безліч реакцій. Чимало людей були вдячні дівчині за такий вчинок, хоча зізнавалися, що самі на таку справу не наважилися б.

 

 

 

 

 

– Мені приємно і, навіть незвично, що всі так позитивно відреагували, я розумію, що все це не даремно і знаю, що у Вінниці є багато таких свідомих людей. Я написала пост в соцмережах з фото "до та після". Я хотіла прибрати, але не хотіла мовчати, бо багато людей подумали би, що це прибрали якісь двірники, бо це їхній обов'язок, і продовжували б там смітити й надалі. А так, думаю, що вінничани замисляться перш, аніж викинути сміття, – з усмішкою розповідає Марія Чикальська.

 

 

 

 

 

 

Школярка зізнається, що дуже любить Вінницю і хоче, аби місто було чистим. Вважаємо, що такий вчинок дев'ятикласниці є чудовим прикладом та одним із потужних кроків до світлого екологічного майбутнього України.

 

 

 

Фото - Марії Чикальської

Джерело:

http://vlasno.info/spetsproekti/2/ecology/item/19004-za-dva-dni-50-mishkiv-smittia-iak-iuna-vinnychanka-samotuzhky-prybrala-bryhantynu

 

Переглядів: 669 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 05:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024