Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 27 » Харківський пункт видачі грошових ваучерів переселенцям відвідав генеральний консул Німеччини (ВІДЕО)
21:52
Харківський пункт видачі грошових ваучерів переселенцям відвідав генеральний консул Німеччини (ВІДЕО)

 

ВІЗИТ ВИСОКОГО ГОСТЯ

 

 

      

       Вольфганг Мессінгер проінспектував 27 липня процес

       видачі гуманітарної допомоги переселенцям з Луганської

       та Донецької областей

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про цю подію Харківська телестудія objectiv.tv зняла відео сюжет:

Диктор:

Валентина Вахитова приїхала до Харкова з Горлівки в кінці 2014-го. Вона розповідає: в окупованому місті разом з чоловіком залишалися до останнього. Виїхати довелося, коли активні обстріли почалися біля будинку її сім'ї.

 

Валентина Вахитова,

переселенка з м. Горлівки:

 

Потрібно було їхати, тому що сина мого вбили прямо вдома, у дворі. Ми з дідом сиділи до листопада місяця, поки було що їсти, що пити, а потім нас забрали в м. Бахмут. І так ми оформили там пенсію, а потім через дітей приїхали сюди.

 

Диктор:

Сьогодні за програмою допомоги переселенцям Валентина Вахитова вперше отримала ваучери на купівлю продуктів і медикаментів.

«Заморожений конфлікт» - проект допомоги переселенцям, що реалізовується Червоним Хрестом за фінансування Міністерства закордонних справ Німеччини. Щомісяця для кожного учасника програми передбачені ваучери на купівлю необхідних товарів. 600 гривень виділяється на продукти, ще 300 - на придбання медикаментів. Таку фінансову підтримку вже отримує 5 тисяч харківських переселенців, ще близько 800 - в черзі.

 

Філіп Кузьмич,

координатор проекту «Заморожений конфлікт»:

Ми надаємо право кожному переселенцю з документами прийти сюди, залишити свої дані для реєстрації в резервному списку. Коли їхня черга прийде - їм подзвонять, скажуть, які документи взяти з собою.

 

Диктор:

Згідно з програмою, першими грошові ваучери отримують сім'ї соціально незахищених категорій.

 

Валентина Костенко,

заступник голови Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України:

 

Це, в першу чергу, інваліди трьох груп, багатодітні мами, діти-сироти та опікуни з дітьми, літні люди старше 65 років і сім'ї з дітьми до 4, раніше було до 3, тепер сім'ї з дітьми до 4 років.

 

Диктор:

Це третій за рахунком проект, реалізований німецьким урядом спільно з міжнародними громадськими організаціями. У 2017-му на гуманітарну допомогу переселенцям Міністерство закордонних справ Німеччини виділив 25 мільйонів євро, ще 90 - на відновлення інфраструктури Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

 

 

 

 

 

 

Вольфганг Мессінгер,

генконсул Федеративної республіки Німеччина в Донецьку:

 

Кожна організація працює в іншому вигляді, але мета всіх цих організацій - допомагати людям, яким потрібна допомога. Тому що у них немає достатньо грошей ,чи навіть можливості працювати і отримати свою власну зарплату.

 

Диктор:

Проект «Заморожений конфлікт» триватиме до кінця червня 2019 - го. За цей час переселенці Харківської області отримають грошову допомогу на загальну суму 4,5 мільйона євро.

 

 

 

 

 

 

 

Фото – Ярослава Борзова та objectiv.tv

За джерелом:

http://www.objectiv.tv/270717/145167.html

 

На цю ж тему:

«ГЕНЕРАЛЬНИЙ КОНСУЛ НІМЕЧЧИНИ ВИСОКО ОЦІНИВ ДІЯЛЬНІСТЬ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА» - http://redcross.org.ua/2017/07/%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%83%D0%BB-%D0%BD%D1%96%D0%BC%D0%B5%D1%87%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%BE/

 

 

 

 

 

Переглядів: 470 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 18:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024