Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 28 » У ЛНМУ ім. Данила Галицького 26 вересня пройдуть вибори ректора
13:39
У ЛНМУ ім. Данила Галицького 26 вересня пройдуть вибори ректора

 

БИТВА ЗА КРІСЛО РЕКТОРА

 

 

 

     26 вересня 2017 року - це та дата, коли колектив Львівського

     національного медичного університету ім. Д. Галицького має

     обрати собі нового ректора. Про цю подію Львівський

     інформаційний портал http://lvnews.org.ua/ опублікував велику

     статтю Юрія Шередька, яку подаємо у скороченому варіанті

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На посаду очільника одного з ключових медичних вишів України претендує чотири достойних науковців, серед яких вчетверте свою кандидатуру пропонує 77-річний Б.С. Зіменковський, котрий очолював цей ВНЗ тричі поспіль - майже 20 років.

 

Львівський національний медичний університет ім. Д.Галицького хвалиться, що став найкращим медичним вузом в Україні. На сторінці Файсбуку медуніверситету ця інформація з’явилася аж 8 разів.

 

Натомість, про вибори ректора ЛНМУ, які мають відбутися наприкінці вересня цього року, інформації на університетському сайті немає взагалі. Тим часом, громадськість щедро годують піар-соціологією, ймовірно задля підвищення конкурсу на вступ до медуніверситету, але й не виключено, що для підтримки рейтингу одного з кандидатів на посаду ректора - Бориса Зіменковсього, який керував закладом три терміни поспіль, загалом уже скоро 20 років і вкотре претендує на ректорську посаду вчетверте.

 

 

 

 

 

 

 

 

Семирічний контракт Бориса Семеновича Зіменковського з МОЗ закінчився 30 червня 2017 року, відтак він втратив законні повноваження ректора, а оскільки подав документи до МОЗ України для участі у конкурсі на посаду ректора, то за новими правилами, не може виконувати функції ректора до виборів.

 

Виконувачем обов’язки ректора на цей період наказом МОЗ призначено першого проректора, чл.-кор. НАМН України, професора М.Р. Гжегоцького.

 

Вибори мають відбутися 26.09.2017 р. Це інформація з офіційного сайту ЛНМУ ім. Данила Галицького. Хоча, на веб-ресурсі ЛНМУ, звичайно, більше нічого не змінилося. Тут ректором і надалі вкотре представляють Б.С. Зіменковського, про вакансію ректора і про виконувача обов’язки керівника чомусь ані слова.

 

На фоні топ-успіхів десь загубилася інформація про провал випускників університету Б.С.Зіменковського при здачі міжнародного тесту USMLE на вміння інтернів рятувати людей у невідкладних станах, з яким не дали собі ради 94,7 інтернів Львівського медичного університету.

 

Прийом документів на посаду ректора завершився 28 червня 2017 року. Завершився сюрпризом: появилося два нових конкуренти, які перетасували всі карти.

 

 

 

 

 

 

Перший - декан медичного факультету №2, професор Юрій Ярославович Кривко – поважний вчений з львівської династії медиків.

 

 

 

 

Другий - професор Ростислав Ступницький. Нещодавно він отримав судове рішення про поновлення на посаді, і також подав свої документи на конкурс на посаду ректора. Хоч він сьогодні і не працює у ЛНМУ, але має досвід управління медициною області, залучення коштів та інвестицій.

 

 

 

 

 

 

Четвертий претендент Юрій Бунь – власник мережі стоматологічних клінік, доцент, кандидат наук, без досвіду адміністративної роботи.

 

 

 

 

 

 

 

Конкурсною комісією керує відомий політик, завідувач кафедри філософії Ігор Держко. Організовував попередній конкурс. Він - досвідчений політик (колишній асистент кафедри психіатрії, психології та сексології (1999—2001), а від 2001 року - завідувач кафедри філософії та економіки).

 

Вибори ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, це данина академічній демократії, європейським стандартам в освіті. І хто очолить насправді один з найстаріших не просто українських, а європейських медичних вишів – більше не є внутрішньою справою колективу університету. Бо саме від ректора залежить чесність освіти і професії, яку отримують випускники, знання, а особливо вміння, які дозволять їм влаштуватися на роботу і відробляти потрачені на їх освіту державні чи важко зароблені батьківські гроші.

 

Тому залишається сподіватися, що нарешті цього року у Львівському національному медичному університеті ім. Данила Галицького буде проведено відверту і відкриту виборчу кампанію, результат якої покаже, чи готовий насамперед колектив університету змінюватися, розвиватися, адаптуватися до нових європейських стандартів медичної освіти, ставати конкурентоспроможними на ринку освіти і науки.

 

 


Автор : Юрій Шередько

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://lvnews.org.ua/post/view/1501012512-u-bitvi-za-krislo-rektora-lvivskogo-meduniversitetu-im-danila-galickogo-ziydutsya-vidchaydushni-demokrati-i-pensioneri-epohi-zastoyu

 

 

 

Переглядів: 837 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 05:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024