Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Серпень » 2 » Лікарі Луганщини перейняли досвід колег США і Великобританії
21:32
Лікарі Луганщини перейняли досвід колег США і Великобританії


ТРЕНІНГ У «ФРОНТОВІЙ ОБСТАНОВЦІ»

 

 

 

 

У Луганській області 24 медики з Лисичанська, Сватове,

Старобільська і Сєвєродонецька пройшли навчальний курс

з надання екстреної медичної допомоги

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На вихідних лікарі здали останній практичний іспит, їм потрібно було врятувати 12 постраждалих від завалу. Крик, дим і кров. Хоч і не справжні, але все одно створюють напружену ситуацію для роботи лікарів.

 

Тут медикам потрібно швидко надати допомогу 12 потерпілим, які за легендою були в бомбосховищі, куди потрапив снаряд. Поранених лікарям доводилося реанімувати в екстремальних умовах - місць немає, постраждалих багато. Але медики зі своїм завданням впоралися. Такі іспити здають лікарі курсу «Підтримка життя при травмах».


Тиждень медики вчилися у фахівців з Америки і Великобританії. Алекс - колишній британський військовий парамедік, який побував у багатьох гарячих точках. Своїми учнями задоволений.

 

«Вони справляються дуже добре. Якби у всіх лікарів України було б таке ставлення до цього курсу і його ідеї - це було б чудово », - сказав інструктор курсу Алекс Бонгартз.

 


Цей курс був розроблений спеціально для українських лікарів для того, щоб в екстремальних ситуаціях медикам було легше зорієнтуватися і навчитися працювати в команді.

 

«Це було не стільки важко, скільки цікаво. Багато нового з цих занять і тренувань винесли. Виробили командний підхід », - поділився травматолог Володимир Голобородько.


«Це хардкор, який перенести в реальному житті, можливо, ніколи не доведеться, але це було дуже цікаво, цікаво. Рівень адреналіну зашкалював. Все було просто чудово », - вважає лікар-анестезіолог Сергій Стрельцов.


Постраждалих грали волонтери Червоного Хреста і місцеві фельдшери. Перед іспитом їх загримували. «У мене був відкритий і закритий перелом гомілки і стегна і відсутність очі. Мене врятували. Я вжився в роль. Було страшно », - сказав фельдшер Вадим.


На медкурси міг зареєструватися будь-який лікар Луганської області.
Всі 24 лікаря іспити здали успішно і отримали сертифікати. У планах у організаторів провести подібні курси в прифронтових районах.

 

Фото – ТК «ЛОТ»

За джерелом:

http://dnews.dn.ua/news/635172

 

Переглядів: 463 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 01:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024