Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Серпень » 2 » Члени ЗШР Червоного Хреста Львівщини "ГОРС"– у горах Словенії
21:44
Члени ЗШР Червоного Хреста Львівщини "ГОРС"– у горах Словенії

 

ТРІГЛАВ 2864м – ОДНИМ ДНЕМ

 

 

 

Група львівських червонохрестівців підкорила

вершину Тріглав (Triglav) 2864м в Словенії за один день

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нещодавно частина загону швидкого реагування ЛОО ТЧХУ "ГОРС" побувала в Словенії на горі Тріглав (Triglav) 2864м. Хочемо трошки розповісти про саме сходження та поділитись враженнями. Ми сподіваємося, що наш досвід стане Вам у пригоді, спростить поїздку та підйом на цю вершину, дасть відповіді на якісь запитання.

 

 

 

 

 

 

 

Почнемо з того, що гора Тріглав є найвищою точкою Словенії і Юлійських Альп. Свою назву гора отримала через форму профілю трьох вершин, який можна бачити з міста Бохінь.

 

 

 

 

 

 

Тріглав є національним символом Словенії, зображений на прапорі і гербі країни. З власних спостережень можемо сказати, що словенці гордяться своєю вершиною. Часто в дорозі ми зустрічали назви кафе, готелів, навіть кілька разів на фурах бачили намальований профіль гори або її назву.

 

 

 

 

 

 

Гора знаходиться на території Триглавського національного парку. Хочемо наголосити, що розпалювати вогонь, розкладати намети на території парку заборонено. В переддень сходження рекомендуємо прогулялись містечком Bled – мальовниче, хоч і невеличке, також тут є озеро.

 

Тепер про саме сходження.

 

Намети ми розкладали за територією парку. Прокинулись приблизно о 5 ранку. Великі цілі досяжні: ми вирішили пройти весь маршрут за 1 день.

 

Переїхали на місце початку сходження, яке знаходиться в місцевості Rudno Polje. Проїжджаємо через біатлонну тренувальну базу, далі їдемо по ґрунтовій дорозі і приблизно через 3км доїжджаємо до паркінгу в лісі.

 

Паркінг невеликий, але на місці немає напливу туристів, тому місця достатньо. Нас піднімалось четверо. Стартували приблизно о 6 ранку - висота 1300 метрів. Дорога хороша через ліс попри річку, можна набрати води, зробити мальовничі фотографії і просто насолодитися не дуже складними першими кроками.

 

 

Хвилин за 30 виходимо на галявину, схожу на невеличке поселення. Можна також набрати воду, поїсти чи переночувати. Починають виднітись гори. Далі стежка починає потрохи рухатись вгору.

 

 

Наголошуємо, що підйом добре промаркований: всюди є таблички та вказівники – заблукати важко.

 

 

 

 

 

Підйоми ідуть практично, як сходи. Набір висоти пологий, кількість та розмір каміння збільшується. Знизу ми зустріли три групи туристів, маршрут живий та популярний, людей багато. Дорога траверсами і перевалами, ніякої складності. Близько 8 години прийшли в притулок Vodnikov Dom 1817м. Тут в основному зупиняються туристи наніч, щоб зранку сходити на Тріглав і зійти вниз. Це хостел, є кафе, можна відпочити і набрати води.

 

 

Після цього пункту відпочинку маршрут починає трохи різкіше іти вверх: появляється via ferrata і набиті сходинки в деяких місцях.

 

 

О 8.50 ми підійшли до підніжжя гори, тут дорога розходиться на декілька різних маршрутів. Ми вирішили подолати класичний підйом - не вліво, а прямо – це дорога до притулку Triglavski dom na Kredarici. Стежка стала більш крутою, але цілком безпечною. Ми підійшли до притулку близько 10 години ранку. Тут можна знайти туалети та воду. Перед нами відкрилися неповторні краєвиди на гору Малий Тріглав.

 

Тут ми вирішили перекусити, розпочали шлях найцікавішої та найскладнішої частини дистанції. З самого підніжжя Малого Тріглава набита via ferrata. Більшість європейських туристів вдягають обвязки з самостраховкою, але маршрут настільки щільно обладнаний скобами, тросами і перилами, що використовувати їх нема потреби.

 

 

Малий Тріглав 10.45, а на сам Тріглав ми вийшли близько 11.30.

На вершині знаходиться така собі будка - Альяжів стовп. ЇЇ поставив священник Якуб Альяж, який купив шматочок вершини гори і там розмістив це укриття. Пізніше він передав його Асоціації Альпіністів Словенії. Один з президентів Словенії говорив,- що піднятись на Тріглав є обов’язком кожного громадянина Словенії.

 

 

 

 

 

 

Ми зробили на вершині кілька фото, помилувались пейзажами, погода була дуже ясна та сонячна, після цього почали спуск вниз.

 

 

На схилах Гори в деяких місцях ще був сніг.

 

 

Спуск вниз до парковки зайняв близько 5 з половиною годин. Загальне враження від сходження дуже позитивне. Всі були надзвичайно раді, що випала можливість для такої поїздки.

 

 

Вважаємо що Bled - Triglav є чудовим варіантом активного відпочинку для тижневої поїздки.

 

 

 

 

 

 

P.S. Існує легенда, що на горі живе козел Златорог, в якого золоті роги. Так ось, біля підніжжя Малого Тріглава, ми як спускались, то побачили гіського козла, він виглядав з-за каміння, роги в нього були не золоті, але віримо, що це був іменно той козел, про якого і складна легенда))))

 

Рекомендуємо Вам здійснити підйом на цю гору.

 

Якщо Вам сподобалася наша розповідь – будемо продовжувати ділитися власними історіями і в майбутньому!

 

 

Фото – ЗШР Червоного Хреста Львівщини

Джерело:

https://www.facebook.com/notes/%D0%B3%D1%96%D1%80%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D1%80%D1%8F%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B1%D0%B0/%D1%82%D1%80%D1%96%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2-triglav-2864%D0%BC-%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%BC-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%BC/1042577759225629/

 

Переглядів: 541 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 13:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024