Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Серпень » 5 » В м. Олешках провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»
21:01
В м. Олешках провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

 

ПІД ЗНАКОМ НЕПТУНА

 

 

       В м. Олешках на Херсонщині інструктаж

       з порятунку на воді поєднали зі святом Нептуна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 серпня у м. Олешки на березі річки Чайка Служба порятунку навчали місцеве населення як допомагати на воді іншому, не завдавши шкоди собі.

 

Такий масштабний захід відбувся завдяки спільним зусиллям рятувальників, громадської організації «Моє місто – Олешки» та міськради. Біля води зібралося дуже багато і дорослих, і дітей – всі вони чекали на свято і їхні сподівання виправдалися.

 

Спочатку казкові герої, серед яких був і Нептун – володар всіх водяних просторів у світі, «помітили» кольоровими стрічками своїх членів команди. А потім відправилися у захопливу подорож країною, що зветься «Безпека».

 

На 5-ти станціях хлопчики і дівчатка навчалися науці як допомагати потопаючому, робити штучне дихання, дізнавалися про те, коли і де можна купатися та засмагати, як надавати першу домедичнку допомогу при сонячному ударі тощо.

 

 

 

 

 

 

Рятувальники «діяли» спільно з представниками Товариства Червоного Хреста України, загону оперативного реагування «Влад».

 

Ідея проведення такого захопливого дійства виникла з огляду на ситуацію, що склалася в області і країні в цілому із загиблими на водних об’єктах. Отож, співробітники Олешківського районного сектору ГУ ДСНС області без розмірковувань розподілили між
собою обов’язки і провели змістовну, пізнавальну і цікаву громадську акцію.

 

Діти відповідали на запитання про безпеку на воді і не тільки, малювали різнобарвне літо, отримували заохочувальні подарунки і їхні очі світилися непідробною радістю.

 

Для допитливих і ще не втомлених святом учасників пожежні відкрили секрет, яке бойове спорядження знаходиться у спецавтомобілі підрозділу і розказали які рятувальні роботи вони можуть виконувати за його допомогою. А тоді найсміливіші мали змогу покататися на бистрохідному аероглісері.

Отож сьогодні у мешканців м. Олешки була привітна річка Чайка, море задоволення від рятувальників та океан настрою і усмішок. Всі залишилися задоволені і як сказала Анна Перерва, головний фахівець Олешківського районного сектору ГУ ДСНС області: акція не пройшла дарма, якщо після неї хтось врятує хоча б одне життя, або не наражатиме себе свідомо на небезпеку. Як кажуть, допомагай, але про свою безпеку дбай.


ГУ ДСНС України у Херсонській області.

 

 

Фото – Херсонської ОО ТЧХУ

За джерелом:

https://khersondaily.com/news/v-oleshkah-proveli-aktsiju-zapobigti-vrjatuvati-dopomogti

 

 

Переглядів: 461 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 23:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024