Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Серпень » 8 » У бердянському зоопарку на Запоріжжі бенгальська тигриця знову стала мамою (ВІДЕО)
20:38
У бердянському зоопарку на Запоріжжі бенгальська тигриця знову стала мамою (ВІДЕО)

 

СЕНСАЦІЯ У ЗООПАРКУ

 

 

 

 

 

Бенгальська тигриця Азіру знову стала мамою

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес - служба бердянського зоопарку «Сафарі», створеного в 2004 році підприємцем Ігорем Кальченко, повідомила радісну звістку:

 

«Друзі, у нас справжня сенсація! 7 серпня наша біла бенгальська тигриця Азіру знову народила! І це незважаючи на те, що, як правило, тигри призводять потомство не частіше ніж один раз на три роки. Пологи тривали 5 годин - з 7 ранку до 12 дня. На світ з'явилося четверо розоволапих тигренят.

А рівно рік тому, якщо ви пам'ятаєте, Азіру вперше стала мамою, народивши трьох малюків: Аміра, Амилио і Аріеллу. Вченим доведеться переписувати енциклопедії, так як наша ненька перекреслила всі досі відомі світові факти і народила вдруге поспіль через рік ".

 

Бенгальський тигр є найчисленнішим з підвидів тигра, що живе на територіях Бангладеш, Центральної Індії, Бутану, Непалу, Пакистану. Зараз в неволі міститься близько 130 білих тигрів, з них близько 100 - в Індії.

 

У зоопарку уточнили, що білі тигри є мутацією бенгальського тигра і не вважаються окремим підвидом. Вони народжуються повністю білими з коричнево-чорними смугами на білому хутрі і блакитними очима. Таке забарвлення дуже рідко зустрічається серед диких тварин. Частота появи білих тигрів - одна особина на 10 000 з нормальним забарвленням.

 

Бенгальські тигри звичайного рудого окрасу іноді народжують дитинчат з білою вовною, на якій, проте, зберігаються темні смуги. У неволі їх розмножують як окремий вид, адже забарвлення успадковується генетично.

 

У білих батьків завжди народжуються білі тигренята, а ось у рудих тигрів таке потомство - рідкість. У природі вони виживають вкрай рідко, адже такі тварини не можуть успішно полювати, тому що вони занадто помітні.

 

 

 

 

 

 

 

 

Цікавий факт: всі білі тигри, що утримуються нині в неволі, походять від одного загального предка - бенгальського самця на прізвисько Мохан. За китайською міфологією тигр є уособленням військової доблесті. Його зображення використовується в боротьбі з демонами і злими духами.

 

 

 

Фото і відео надано бердянським зоопарком «САФАРІ»

За джерелом:

http://fakty.ua/242772-v-berdyanskom-zooparke-bengalskaya-tigrica-vnov-stala-mamoj-video

 

 

 

 

 

Переглядів: 562 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024