Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Серпень » 13 » Обійми визнано справжніми ліками при певних хворобах
07:08
Обійми визнано справжніми ліками при певних хворобах

 

ЗАГАДКА ОБІЙМІВ РОЗКРИТА

 

 

    

 

      Обійми визнано справжніми ліками при певних хворобах

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цілющу силу обіймів вкотре довели канадські вчені. Вся справа в окситоцині -- гормоні, який називають “гормоном обіймів”, адже він виробляється в організмі людини в момент обійми, а також у жінок під час годування дитини грудьми, у закоханих при спілкуванні один з одним. Саме цей гормон відповідає за почуття прихильності людей одне до одного.

 

 

 

 

 

 

Вчені з Університету Конкордії в Канаді провели ряд експериментів за участю 100 студентів, щоб подивитися, як діє на поведінку людей цей гормон. Всі студенти отримали назальний спрей, тільки лише у частині добровольців був спрей з окситоцином, а у частини -- проста вода, плацебо. З'ясувалося, що люди, які отримали справжній окситоцин, швидше знаходили контакт з співрозмовниками і швидше довіряли ім, повідомляє newsyou.info.

 

Це відкриття може допомогти тим, хто перебуває у стані депресії або замкнувся в собі. Окситоцин допомагає людині почати довіряти оточуючим, що дуже важливо в цій ситуації. Втім, такого ж ефекту можна досягти, просто обіймаючи людину.

 

Довідково:

 

Міжнародний день обіймів - свято для молоді в усьому світі.

 

 

 

 

 

За вже сформованою традицією це незвичайне свято відзначається переважно в молодіжному та студентському середовищі. Саме там воно і зародилося. Колись, ще в 70-х роках минулого століття в середовищі західної молоді виникла дивна ініціатива.

 

За даними проекту DilovaMova.com, точно відомо, що вона була викликана загальними віяннями і тенденціями тих, абсолютно приголомшливих років. Це був якийсь протест на постійно зростаючу напруженість і своєрідна відповідь, яку не просто помітили, а й котра була почута, була підтримана і поширилася по всьому світу.

 

Прості і дружні обійми, позбавлені всякої двозначності здатні підбадьорити і підтримати, сприяти гарному настрою і внести якийсь спокій у буденну суєту, яка наповнена не тільки нескінченними турботами, але і всілякими тривогами. Це своєрідний спосіб психологічної підтримки, який визнан навіть в строгому науковому середовищі. Користь від таких доброзичливих жестів інколи буває досить істотна.

 

Відомо, що студенти - це одні з найбільш прогресивних верств нашого суспільства. Студентське середовище досить потужна сила, іноді нестримна, повна несподіваних рішень і універсальна у багатьох своїх проявах. Міжнародний день обіймів, який відзначається 21-го січня, тому яскраве підтвердження.

 

Толерантність і мудрість, здатність щось змінювати на краще і не тільки в своєму житті - це справжній дар. Дуже часто ми задаємося питанням: що нам під силу? Відповідь на це питання до геніальності проста і проходить навіть в площині виникнення цього міжнародного Дня.

 

Безкорисливість і дружелюбність, відкритість і не упередженість, прагнення жити і душевний спокій - те, чого багатьом з нас не вистачає, але це те, що потрібно просто затребувати, просто почати використовувати, так як це все властиво нам. Воно вже закладено в нашій природі. Цю особливість використовують також й у Червоному Хресті і формують цілі бригади молодих "обнімальників", котрі влаштовують посеред вулиць веселі флеш-моби.

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://dobryjlikar.com/news/201708/4451-obiymy-vyznano-spravzhnimy-likamy-pry-pevnyh-hvorobah

 

Переглядів: 481 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 13:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024