Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Серпень » 13 » Юристи проконсультували жителів у прифронтовій Курдюмівці
08:16
Юристи проконсультували жителів у прифронтовій Курдюмівці

 

ПОРАДИ ЮРИСТІВ

 


       12 серпня юристи громадської організації «Донбас SOS»

        провели консультативний прийом в прифронтовій

        Курдюмівці (Донецька обл.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомляє на своєму сайті громадська організація «Донбас SOS».

Відзначається, що специфічних юридичних проблем було не так багато: наприклад, пенсіонерка попросила розібратися, чому їй не покладена індексація пенсії. Юристи взяли її контакти, щоб отримати детальне пояснення від Пенсійного фонду у м.Торецьку, куди територіально відноситься с.Курдюмівка.

Кільком людям знадобилося роз'яснення алгоритму фіксації руйнувань: не всі жителі постраждалого від обстрілів села мають акти на руках. Особливо, якщо стосується повторних влучень: отримавши одноразову допомогу, люди вже не звертаються в сільраду, якщо знову залишилися без шибок або з пошкодженими дахами.

«Але більшість питань умовно можна було назвати« соціальними »: жителі селища, який через війну практично відрізаний від усіх установ і служб, не мають достатньо інформації про правила призначення субсидій», - пояснили в організації.

Юристи провели близько десяти консультацій, пояснивши людям, законно чи не законно їм відмовили в субсидії. В основному, жителі не розуміли, з яких причин до загального доходу додають суму за дорослих дітей, які не працюють, але проживають або зареєстровані в будинку. Як і в інших населених пунктах біля лінії зіткнення, багато непорозумінь з приводу розподілу гуманітарної допомоги: місцеві жителі, на жаль, дуже часто впевнені, що іншим завжди допомагають більше і якісніше, ніж їм.

 

 

 

 

В селі працюють багато міжнародних і українських фондів і організацій: Червоний Хрест, «Карітас Краматорськ», «Людина в біді», «Допоможемо», «АДРА», які людям надають різноманітну допомогу, від продуктів харчування до ремонту житла або пташиного поголів'я. Це, дійсно, необхідно: роботи в селі немає, так як завод, на якому колись працювали всі жителі Курдюмівка, нічого не виробляє, працюючи тільки на видобуток корисних копалин.


Юристи Донбас SOS порадили варіант вирішення гострої проблеми, через яку страждали маломобільні пенсіонери. Щоб не доводилося літнім людям наймати автомобілі для поїздки в м. Торецьк за довідками, без яких не видають гуманітарну допомогу, порадили замовляти ці довідки в Пенсійному фонді по телефону заздалегідь, оновлюючи в міру необхідності.

 

 

Фото – ГО «Донбасс SOS»

За джерелом:

http://dnews.dn.ua/news/637839

 

Переглядів: 390 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 11:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024