Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Серпень » 19 » Львівська ОО ТЧХУ – до Всесвітнього дня гуманітарної допомоги
19:29
Львівська ОО ТЧХУ – до Всесвітнього дня гуманітарної допомоги

 

ЧЕРВОНИЙ ХРЕСТ – ЗАХИСНИК ЛЮДЕЙ У ПОТРЕБІ

 

 

      

       До Всесвітнього дня гуманітарної допомоги

       у Львівській ОО ТЧХУ видали потребуючим

       підопічним продуктові набори і медикаменти

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Напередодні Всесвітнього дня гуманітарної допомоги у МСЦ Львівської обласної організації ТЧХУ патронажні медичні сестри отримали для своїх підопічних продуктові набори, закуплені на кошти Баденського Червоного Хреста з Німеччини.

 

 

 

 

 

 

Кожна з них має на обслуговуванні до 20 людей похилого віку, котрі не мають ні родичів, ні нащадків, а потребують сторонньої допомоги. Напередодні Всесвітнього дня гуманітарної допомоги 18 серпня такі продуктові набори отримали для підопічних патронажні медичні сестри Вікторія Дудяк (Личаківська РО м. Львова ТЧХУ), Марія Вовчук (Шевченківська РО м. Львова ТЧХУ), Любов Папроцька (Залізнична РО м. Львова ТЧХУ).

 

 

 

 

 

 

Любов Григорівна Папроцька, наприклад, серед підопічних має родину справжніх добротворців – панів Холявінських, котрі до останнього дня доглядали матір п. Юрія Шухевича, народного депутата України, сина головнокомандуючого УПА - Романа Шухевича. За турботу, проявлену до неї, п. Наталія Шухевич заповіла їм своє помешкання. «Тепер ось Червоний Хрест взяв опіку над нами», - пояснює Ольга Федорівна Холявінська, малолітня учасниця Другої світової війни 1930 р.н. Вона та її чоловік Франц, котрий належить до дітей війни 1933 р.н., дуже задоволені обслуговуванням патронажних сестер Львівської ОО ТЧХУ. Адже за їх словами сестри-червонохрестівці вкладають у цю справу все своє вміння, і всю свою душу.

 

 

 

 

 

 

Дехто з підопічних приходить в офіс МСЦ самостійно, щоб отримати належну йому допомогу. Так, наприклад, Олександр Безус, інвалід І групи, 18 серпня отримав крім продуктових наборів ще і ліки та медикаменти, закуплені за кошти німецьких спонсорів для нього та його матері, Марії Безус, котра також має інвалідність, отриману ще у фашистських концтаборах під час Другої світової війни.

 

 

 

 

 

 

Словом, Червоний Хрест Львівщини виконував і виконує свої статутні вимоги, незважаючи на труднощі росту, які переживає колектив в даний час.

 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

Переглядів: 424 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Понеділок, 29.04.2024, 04:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024