Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Серпень » 30 » 30 серпня – Міжнародний день зниклих безвісти
11:25
30 серпня – Міжнародний день зниклих безвісти

 

ПРОБЛЕМА СТОЛІТТЯ

 

 

      

       Міжнародний день зниклих безвісти

       щорічно відзначається 30 серпня.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З ідеєю присвятити цей день зниклим людям у 80-х роках виступила латиноамериканська Федерація родичів зниклих людей, а пізніше дата стала міжнародною. В цей день у багатьох країнах проводяться заходи, які покликані зберегти пам’ять про тих, чия доля досі невідома.

У цей день Червоний Хрест нагадує про те, що право родичів людей, зниклих безвісти, знати про долю близьких, – це одне з головних положень міжнародного гуманітарного права і прав людини. Воно діє незалежно від того, коли і за яких обставин людина зникла.

Безлічі людей по всьому світу не дає спокою зникнення їхніх рідних під час війни, або міграції або стихійного лиха. Зниклі стають для близьких не живими і не мертвими. Їх матері і батьки, дружини і чоловіки, родичі і друзі не можуть ані оплакати втрату, ані порадіти поверненню своїх коханих. Кожен день сім’ї живуть між надією (їх коханий все ще живий) і відчаєм (він мертвий або вони ніколи не дізнаються про його долю). Цей постійний вантаж незнання і невизначеності є обтяжливим для багатьох членів сім’ї.

Спогади про своїх близьких більш болючі для матерів, батьків і дружин – для тих, хто емоційно більш пов’язаний зі зниклими. Багато матерів сидять перед телевізором в очікуванні почути щось про своїх синів. Вони навіть відмовляються переїжджати зі своїх будинків, побоюючись, що якщо їх син повернеться, то не зможе їх знайти, незважаючи на те, що будинок переповнений людьми. Люди похилого віку живуть лише тільки цією надією.

Дуже важливо зібрати доступну на сьогодні інформацію про людей, які зникають, як і де вони зникли. Ця інформація може знадобитися, щоб відповісти на питання сімей. Але щоб відповісти на ці питання потрібно дуже багато часу і часто це не можливо, доки конфлікт триває. Для деяких сімей остаточної відповіді не буде ніколи. Але в той же час сім’ї потребують підтримки.

30 серпня Делегація Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні з нагоди Міжнародного дня зниклих безвісти людей представить арт-інсталяцію “Новин немає, але я не вірю… Сім’ї зниклих безвісти – безкінечні пошуки рідних в лабіринті невідомості”, присвячену родинам тих, хто зник безвісти в результаті збройного конфлікту на Донбасі. У роботі арт-інсталяції візьмуть участь співробітники та волонтери Товариства Червоного Хреста України.

Розшукова діяльність Товариства Червоного Хреста України

Основною метою Служби розшуку Товариства є здійснення практичних заходів по розшуку та відновленню родинних зв’язків, втрачених внаслідок Другої світової війни, інших збройних конфліктів, стихійного лиха та надзвичайних ситуацій.

За останні 5 років Службою розшуку Товариства по всіх напрямках діяльності було розглянуто 42 845 звернень.

Встановлено долю та місце проживання 1 019 осіб, 1 315 поховань військовослужбовців, передано 189 Послань Червоного Хреста. Станом на серпень 2017 року розшукова робота по 1 726 справах продовжується.

З червня 2014 року до Служби розшуку почали надходити запити по розшуку як цивільних осіб, яких було затримано/ арештовано/ викрадено або які пропали безвісти на території збройного конфлікту, так і військових, з якими рідні втратили зв’язок внаслідок військових дій на території Донецької та Луганської областей. На серпень 2017 року у зв’язку з ситуацією збройного конфлікту на сході України до Служби розшуку звернулося 763 громадянина, за заявами яких було відкрито 723 розшукових справи.

Завдяки послідовній стратегії Товариства Червоного Хреста України по розвитку Служби розшуку, кваліфікації і прихильності справі працівників Служби діяльність Товариства в цьому напрямку активно розвивається.

 

 

 

 

 

 

Довідково:

 

У м.Львові Служба розшуку Червоного Хреста знаходиться на вул. Лепкого, 5.

Конт. тел..: (0322) 255-08-78; 297-08-60

 

Автор: Служба Розшуку

 

Фото – Ірини Апостолюк

За джерелом:

http://redcross.org.ua/2017/08/30-serpnya-mizhnarodnyj-den-znyklyh/

 

Переглядів: 418 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 19:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024