Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Серпень » 30 » Італійці допоможуть у створенні реабілітаційного центру на Буковині
18:22
Італійці допоможуть у створенні реабілітаційного центру на Буковині

 

МИЛОСЕРДЯ МЕШКАНЦІВ ІТАЛІЇ

 

Італійці допоможуть у створенні

реабілітаційного центру на Буковині

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Планують його відкрити на базі центральної районної лікарні. Працюватиме центр для дітей з обмеженими фізичними можливостями від перших днів життя і до 16 років. Благодійники обіцяють посприяти і у забезпечені медикаментами.

 

Таких діток як Валентин в Україні 4. У нього рідкісна вроджена генетична хвороба. Зовні він не відрізняються від решти однолітків, однак у нього збільшений цукор, проблеми із зором, та ниркова недостатність. Для підтримки його життя та здоров’я потрібно препарат, якого немає в Україні. Вартість його за кордоном близько 400 євро за упаковку, повідомляє Буковина.

 

ОЛЬГА ПАЗЮК, МАТИ ОСОБЛИВОЇ ДИТИНИ:

«Невропатичний цисціноз. Вся проблема в тому, що у нас в Україні препарату, який нам потрібний, не має державної реєстрації. Для таких діток з орфанними рідкісними захворюваннями ніхто не закуповує такі препарати. На жаль, для нас це дуже велика проблема. Ми шукаємо якісь благодійні фонди для того, щоби допомогли нам з фінансуванням».

 

Також чимало коштів для лікування та постійної реабілітації потрібно маленькому Станіславчику. Хлопчик народився здоровий, проте у три місяці після ускладнень від кору лікарі поставили діагноз гідроцефалія головного мозку. В свої 10 років він переніс вже 3 операції та очікує ще на одну. Нині для нього важлива постійна реабілітація.

 

 

 

 

 

 

НАДІЯ ДУЛЕБА, МАТИ ОСОБЛИВОЇ ДИТИНИ: «У Чернівцях постійно проходили медогляди, але зараз там дуже великі черги. Ми раз на рік можемо тільки туди потрапити, а раніше три рази на рік лікувалися. 2 роки назад десь 2 рази були. Минулого року були, а цього будемо йти записуватися на осінь, бо дуже багато діток. Лікування в нас дуже дороге. Ті препарати, які ми купували за 600 гривень, зараз коштують більше 1000, ті що ми купували за 400, зараз коштують 800».

 

Нині ж реабілітаційний центр планують відкрити і в Заставні. На базі районної лікарні. У підвальному приміщенні, де зараз фізіотерапевтичний кабінет.

 

СОФІЯ ОСТАПОВИЧ, ДИТЯЧИЙ НЕВРОПАТОЛОГ ЗАСТАВНІВСЬКОЇ ЦРЛ: «З кожним роком дитяча інвалідність збільшується. Показники ростуть. При народженні дітей немає можливості виходжування дітей маленьких, які народилися з малою масою тіла».

 

ЮЛІЯ МИЖИНСЬКА, ГОЛОВА ЗАСТАВНІВСЬКОГО РАЙОННОГО ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ: «Матері з дітками- інвалідами завжди звертаються, просять. Їм дуже важко добиратися до Чернівців, їхати на реабілітацію, є такі дітки, котрі взагалі не мають можливості виїжджати. Якби це було у нас в районі, це було би набагато краще для дітей і батьків».

 

Все необхідне обладнання надасть Благодійна організація «Надія».

 

ТУРІНІ ГАЙТАНО, ПРЕЗИДЕНТ БЛАГОДІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «НАДІЯ» (ІТАЛІЯ): «Наша ціль допомагати дітям - сиротам, дітям - інвалідам та їхнім батькам. Тому хочемо допомогти – відкрити реабілітаційний центр для дітей у Заставні. В нашій практиці вже таке є. У Туреччині ми відкрили 2 педіатричні клініки та 5 шкіл. Не тільки реабілітаційний центр відкриється, а й буде допомога пологовому будинку місцевої районної лікарні».

 

Спрямувала волонтерів з Італії саме на Заставну президент культурно-християнського благодійного центру Анжела Шевчук. Жінка вже багато років проживає в Італії, а протягом останніх 16 років допомагає діткам із Заставни, звідки сама родом.

 

АНЖЕЛА ШЕВЧУК, ПРЕЗИДЕНТ ХРИСТИЯНСЬКО-КУЛЬТУРНОЇ АСОЦІАЦІЇ «РАЗОМ» (ІТАЛІЯ): «Допомога медикаментами, обладнання. Направили для реанімаційного відділення медичну апаратуру».

 

Попередньо планують, що реабілітаційний центр запрацює вже з початком нового 2018 року.

 

 

Фото – www.0372.ua

За джерелом:

https://www.0372.ua/news/1776684

 

 

 

Переглядів: 381 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 13:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024