Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Серпень » 30 » Личаківська РО м. Львова ТЧХУ – до Міжнародного дня зниклих безвісти
21:49
Личаківська РО м. Львова ТЧХУ – до Міжнародного дня зниклих безвісти

 

ІМПРОВІЗОВАНИЙ АГІТМАЙДАНЧИК

 

 

 

 

 Личаківська РО м. Львова ТЧХУ –

 до Міжнародного дня зниклих безвісти

провів у Стрийському парку флеш-моб

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Діти України готуються йти до школи. Але не кожну дитину поведе у школу батько. У державі три роки точиться збройний конфлікт. Одні батьки полягли на полі бою, другі – зникли безвісти. І зараз найголовніше – зупинити кровопролиття. Перевести конфлікт із гарячої фази у нормальну, яка не збирає щодня на лінії розмежування свій смертельний укіс.

 

 

 

 

 

 

Про це говорять усі. Всюди і скрізь. В тому числі і відвідувачі Стрийського парку у Львові, де компанія «Рошен» обладнала сучасний дитячий майданчик.

 

 

 

 

 

 

У Міжнародний день зниклих безвісти сюди навідалися волонтери Личаківської РО м. Львова ТЧХУ. Вони роздавали матерям і бабусям дітей, що у цей час були дуже зайняті іграми, інформаційні листки Служби розшуку ТЧХУ та ЛОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

Багато з них зацікавилися проблемою, тому що декого також спіткало це горе: участь родичів у збройному конфлікті на сході України, яка могла закінчитися похоронкою або повідомленням з військкомату про зниклих безвісти…

 

 

 

 

 

 

Родина Остасюків, - мати Анастасія і син Ростислав, котрі віддавна є волонтерами Червоного Хреста і 30 серпня роздавали на майданчику буклети, були недавно у такій самій ситуації, як їх співрозмовники: чекали вістей від Андрія, годувальника сім'ї, котрий два роки тому брав участь у збройному конфлікті на Луганщині, був поранений і кілька місяців лікувався від контузії по військових госпіталях.

...В 2014 р. Ростик Остасюк і його брат Володя пішли до школи 1 вересня без батька, тільки з мамою Анастасією, тому що батька військкомат призвав його на військову службу, і після недовгих зборів, відправив на схід України.

 

 

 

 

 

 

Служба розшуку ТЧХУ робить велику справу: допомагаючи людям відновити родинні зв'язки, які розірвав збройний конфлікт. Обласні й районні організації Товариства допомагають їй у цьому.

 

 

 

 

 

 

Дуже хотілось би, щоб чим менше дітей пішли у школу 1 вересня без вісточки від батька, який мужньо боронить їх спокій десь там, за обрієм, у степах України, де сходить сонце і дарує свої теплі золоті промені усім громадянам держави, як це робить з дня свого заснування Червоний Хрест: без огляду на расу, релігію, національність, стать, сексуальну орієнтацію, майновий ценз, осідлість та інші чинники, які здавна служили для поділу людей на касти, племена, менше і більше варті групи тощо.

 

 

 

 

 

 

На імпровізованому агітмайданчику з'ясувалося ще і таке: поряд з інформацією про Службу розшуку попитом користувалася також інформаційна література Червоного Хреста про надання першої допомоги.Багато співрозмовників виявили бажання записатися на курси першої допомоги, які у вересні відновлює Львівська ОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

Діти у таких батьків, що вміють давати собі раду в екстремальних ситуаціях, можуть бути спокійними: їм у разі якого-небудь нещасного випадку буде кому прийти на допомогу.

 

 

 

 

 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 378 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 01:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024