Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Вересень » 1 » Шкільні набори від МКЧХ - дітям, що живуть на непідконтрольній Києву частині Луганської області
21:51
Шкільні набори від МКЧХ - дітям, що живуть на непідконтрольній Києву частині Луганської області

 

ЗНОВУ У ШКОЛУ!

 

 

       1250 дітей у 55 селищах, що живуть на непідконтрольній

       Києву частині Луганської області, отримали від МКЧХ

       шкільні набори з нагоди свята – Дня Знань

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Багато дітей з нетерпінням чекали, коли ж почнеться навчальний рік, і вони зустрінуться зі своїми однокласниками. Діти, які живуть у населених пунктах поблизу лінії розмежування, чекали 1 вересня, мабуть, найбільше. Хтось із них мріяв про новий рюкзак, хтось про красиву форму або модний пенал. Але всіх об’єднує одна спільна мрія – мати змогу просто ходити до школи, як і тисячі інших дітей, які живуть далеко від пострілів і вибухів.

 

Ми хочемо підтримати сім’ї з дітьми шкільного віку, які живуть на лінії зіткнення, роздаючи шкільні набори з усім необхідним для школярів першого – четвертого класів. Всього 1250 дітей у 55 селищах на непідконтрольній частині Луганської області отримали шкільні набори до 1 вересня.

 

Постійно чутно постріли у прифронтовому селищі Донецький. Школа там пошкоджена і не працює з початку конфлікту. Дітям доводиться їздити вчитися за 7 км в сусіднє місто. Діана в цьому році тільки піде в перший клас. «Я школу тільки бачила здалеку, ще там не була, але дуже хочу вчитися». Якщо буде тихо, Діану буде возити шкільний автобус, і вона обов’язково вивчить багато нового. В цьому їй допоможе шкільний набір від МКЧХ, який вона з цікавістю розглядає.

 

 

 

 

 

А син Валентини, Іван, не зміг прийти на роздачу. За нього набір отримує мама. Вона каже, що син із задоволенням піде в другий клас. Його улюблений урок – фізкультура, але серйозна хвороба не дозволяє йому відвідувати ці заняття. Ми віримо, що її син скоро одужає і, може, навіть стане спортсменом.

 

Андрій із селища Голубівське теж піде в другий клас в цьому році. Він любить математику і, побачивши вміст шкільного набору, став перераховувати кількість олівців і ручок у ньому. «Тут навіть ножиці є», – зрадів він. Андрій обіцяє мамі, що поділиться фарбами з молодшою сестрою, яка дуже любить малювати. На прощання він сказав нашій команді, що чекає нас через рік, коли піде у третій клас і зможе розповісти про успіхи за попередній рік.

 

 

 

 

 

 

Дуже зраділи отриманим наборам Соня і Влада з селища Фрунзе, показуючи один одному, що знаходиться всередині. Вони – двоє з 16 першокласників у селищі, які в цьому році підуть до школи перший раз. В будівлі школи досі проходять відновлювальні роботи через отримані під час конфлікту пошкодження, але 126 учнів вже готові розпочати заняття, незважаючи ні на що.

 

Богдан з прифронтового міста Первомайська хоче стати художником, коли виросте. Він чудово малює у свої 8, але мама не може його віддати в художню школу, тому що це дорого і далеко від дому. Він дуже зрадів отримати фарби, альбоми і пензлики в наборі від МКЧХ, адже до цього малював тільки ручкою і олівцем. Богдан намалював нашій команді на пам’ять ведмедика і пообіцяв розвивати свою майстерність.

 

Юлія Юріївна – вчитель математики в одній зі шкіл Первомайська. Про це ми дізналися з малюнка Аліни, який дівчинка намалювала кольоровими крейдами на асфальті під час роздачі шкільних наборів. «Це моя улюблена вчителька», – відповіла Аліна на запитання, що тобі подобається в школі.

 

 

 

 

 

 

Близько 500 школярів з Первомайська прийшли з батьками 31 серпня, щоб отримати шкільні набори. Для маленьких дітей чекати в черзі дуже тяжко і нудно. Нам хотілося підняти їм настрій в останній день літа і зробити це очікування більш приємним і цікавим. Для цього наша команда вирішила організувати для дітей рухливі та розважальні ігри. Хтось малював на асфальті крейдою, хтось грався м’ячем, хтось малював на дошці маркерами, а хтось просто робив, що хотів. Діти були щасливі. Ми теж відчули себе щасливими, наче в дитинстві.

 

Автор - Тетяна Хижняк

 

Фото – автора

За джерелом:

http://ua.icrc.org/2017/09/01/back-to-school-ukr/

ї

 

Переглядів: 486 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 13:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024