Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Вересень » 2 » Розповідь Олени Ковальової з Харкова про те, як вона стала волонтером Товариства Червоного Хреста України
08:14
Розповідь Олени Ковальової з Харкова про те, як вона стала волонтером Товариства Червоного Хреста України

 

МІЙ ВИБІР

 

 

 

Що означає бути лідером Товариства Червоного

Хреста України? Думка волонтера

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відповідь на це не дуже просте питання має Олена Ковальова (на знімку) - досвідчений волонтер Червоного Хреста, лідер Молодіжної Ради Харківської обласної організації Товариства.

 

"Моя діяльність в Червоному Хресті почалася ще в 2014 році в Харківській обласній організації. Я була звичайним волонтером, проте вже тоді мене цікавили всі напрямки діяльності, я брала участь у більшості заходів від молоді Червоного Хреста.

 

У 2015 році мене запросили на Школу лідерства від Данського Червоного Хреста. Тоді в Данії я познайомилася з волонтерами-лідерами з різних країн: від Філіппінських островів до Гренландії.

 

Всі ці хлопці та дівчата відрізнялися привабливими якостями: енергійні, надихаючі, амбітні та з безмежним бажанням змінювати долю людей і рятувати їхні життя.

 

У кожного я побачила свою чітку Мету і Місію в силу специфіки проблем в країні (стихійні лиха, війни, епідемії, гендерна нерівність тощо). Вони бачать проблему і вирішують її. Випромінюючи оптимізм і впевненість, вони ведуть за собою.

Якщо до цієї поїздки я боялася брати на себе лідерську відповідальність, то після Школи я впевнено запропонувала свою кандидатуру на виборах лідера волонтерів Східної регіональної групи (Харківська, Сумська, Полтавська, Луганська та Донецька обл.) у Всеукраїнській молодіжній комісії Товариства Червоного Хреста України.

 

Я розуміла, що особливо потрібна волонтерам Донецької та Луганської областей - як підтримка і сполучна ланка з сусідніми регіонами.

 

У 2016 році після закінчення каденції лідера східних областей, я з радістю взялася за лідерство Молодіжної ради в Харківській обласній організації Товариства.

 

 

 

 

 

 

Список надбань, отриманих за час мого лідерства у Товаристві на сході України, розлогий:

 

  1. Я ближче познайомилася з вразливими верствами населення (серед них – хворі на соціально небезпечні хвороби, наркозалежні, безпритульні, люди похилого віку, внутрішньо переміщені особи, люди з інвалідністю), їхніми особливостями та вчилася їм допомагати. Наявність десятка напрямків волонтерства в організації дозволяє це зробити з легкістю.
  2. За освітою я бухгалтер, але як волонтер Червоного Хреста “прокачала” безліч навичок з інших професій: менеджера, контентщика, SMM-ника, логіста, дизайнера, медика, психолога, фотографа і сценариста.
  3. Розвинула креативність, завдяки нашим творчим майстер-класам і майже невичерпному потоку ідей під час підготовки заходів.
  4. Змогла створити та організувати цікавий для мене і корисний для суспільства напрямок волонтерської діяльності в Червоному Хресті Харківщини — «Здоровий спосіб життя».
  5. Взяла участь в безлічі різних освітніх заходів: тренінгах, асамблеях, зустрічах, семінарах тощо.
  6. Познайомилася з великою кількістю цікавих людей-активістів Харкова та України.
  7. І найголовніше - я знайшла в Червоному Хресті Друзів! Настільки мені рідних та близьких людей, що я з упевненістю можу сказати: я кожного дуже люблю і за кожного переживаю.

 

 

Червоний Хрест - це велика сім’я, а бути лідером Молодіжної ради в Харківській обласній організації - приємно, почесно, шалено цікаво, і це дає чітку впевненість в тому, що життя прожите не даремно.

 

Бути лідером - це і саморозвиток, і навчання, й удосконалення та неодмінне задоволення від того, що ти можеш допомагати людям. Бути лідером для мене - це з кожним днем ставати трішки іншою, хоч на п'ядь – милосерднішою, вмілішою, кращою.

 

Мої дорогі ровесники, дійте! Допомагайте постраждалим і людям у потребі! Зростайте без зупинки! Змінюйте життя сучасників - на краще!"

 

Автор: Олена Коваленко

 

 

Фото – Харківської ОО ТЧХУ

За джерелом:

http://redcross.org.ua/2017/08/%D1%89%D0%BE-%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D1%94-%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%B8-%D0%BB%D1%96%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%BC-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D1%85%D1%80%D0%B5/

Переглядів: 751 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 01:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024