Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Вересень » 2 » У Львові відкрилася нова школа-ліцей (ВІДЕО)
13:00
У Львові відкрилася нова школа-ліцей (ВІДЕО)

 

У НОГУ З ЧАСОМ

 

 

      

       У Львові відкрилася нова школа - ліцей, в якій буде приємно

        вчитися і набувати глибокі знання із загальних дисциплін

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В збудованій цього року школі розпочалося навчання учнів з 1 до 9 класу.

 

 

 

 

 

 

Тут є повноцінний навчальний центр з великою пришкільною територією, сучасні класи для навчання, спортзал, їдальня, актовий зал, сцена та зал, три спортивних поля, відеоспостереження навчального комплексу, молодий сад і альтанки для занять на відкритому повітрі.

 

 

 

 

 

 

У новій школі є спеціальний клас для вивчення іноземних мов.

 

 

 

 

 

 

Все це нова школа-ліцей «ЕКОЛЕНД», що відкрилася у Львові 1-е вересня. В ній вже почали своє навчання 170 учнів з 1 по 9 клас. Фактично це стало другою новою школою, що була збудована в останні роки у Львові.

 

 

 

 

 

 

Перша з них успішно працює вже 5 років в Шевченківському районі міста. Прикметно, що обидві школи збудовані львівською будівельною компанією ЕКО-ДІМ, яка відома своїми високотехнологічними сучасними новобудовами і соціальними проектами.

 

 

 

 

 

 

Відкриття нової школи на Сихові стало можливим завдяки інвестиційному конкурсу, що його провела міська рада в 2014 році. На базі нововідкритої школи вже протягом року працює дитячий садок, а відтепер весь цикл середньої освіти, що об’єднав садок, підготовку до школи і школу-ліцей.

 

 

 

 

 

 

«Основний підхід – це новий формат будівництва соціальної інфраструктури в місті, самого приміщення і новий формат сучасної якісної освіти. Тому для нас особлива гордість відкриття цієї школи, яка стала продовженням стратегії розвитку нашого міста», - розповідають представники компанії.

 

 

 

 

 

 

Особливістю закладу є відокремлені зони активного дозвілля, сучасний спортивний майданчик, кабінети для творчого розвитку, IT-лабораторія. Для наочного засвоєння почутої інформації учнями на території комплексу діє сад плодово-ягідних та декоративних рослин, овочеві грядки та метеоділянка.

 

 

 

 

 

 

 

 

Привітав із початком нового навчального року та відкриттям освітнього простору усіх присутніх голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

 

 

 

 

 

 

 

«Дорогі діти, для того щоб стати сильними та відважними вам потрібно добре вчитися і слухати та шанувати своїх батьків, людей, які готові для вас прихилити небо і зробити все можливе для вашого благополуччя. Сьогодні на святі присутні і ті люди, які забезпечують спокій і мир на нашій землі, військові, які ціною власного здоров'я, дозволяють нам бути тут і мати можливість навчатись та зростати. Любі діти, ви – майбутнє Львівщини, майбутнє України і саме ви буде стояти на сторожі незалежності і розквіту нашої держави в майбутньому», - зазначив Олег Синютка.

 

 

 

 

 

 

 

Також в межах урочистостей Олег Синютка подарував учням Кобзар та побажав словами великого письменника «і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь».

 

 

 

 

 

 

Варто зазначити, що цьогоріч в Україні відкрилася 21 нова школа, з них п’ять на Львівщині і одна безпосередньо у Львові. Також 2017 рік став рекордним за останні 5 років – в цьому році першачками у місті стали 8523 дитини (на 300 більше, аніж минуло річ).

 

Довідково:

 

На уроках «Захист Вітчизни» Червоний Хрест познайомить незабаром старшокласників з основами МГП та проведе майстер-клас з надання першої допомоги. Про це ми дізналися у голови Сихівської РО м. Львова ТЧХУ Галини Степанівни Олег, яка нещодавно отримала сертифікат інструктора з першої допомоги і може самостійно проводити такі тренінги і майстер – класи, як у школах, так й в інших закладах.

 

 

 

Відео - Андрій Андрух

Фото – www.forpost.lviv.ua та прес-служби ЛОДА

За джерелами:

http://loda.gov.ua/news?id=30029

http://forpost.lviv.ua/novyny/6298-u-lvovi-vidkrylasia-nova-shkola-litsei

 

 

Переглядів: 636 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 13:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024