Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Вересень » 6 » США допоможуть Україні створити систему психологічної допомоги військовим, які повернулися з полону
20:11
США допоможуть Україні створити систему психологічної допомоги військовим, які повернулися з полону

 

РЕІНТЕГРАЦІЯ – ВАЖЛИВА СПРАВА

 

 

      

       США допоможуть Україні створити

       систему психологічної допомоги військовим,

       які повернулися з полону

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Представники Об’єднаного агентства з відновлення персоналу збройних сил США допоможуть створити в Україні цілісну міжвідомчу систему психологічного супроводу військовослужбовців, які перебували в заручниках, в полоні, пережили тортури, а також членам їхніх сімей.

 

Про це УНН повідомили у прес-службі МВС.

 

"Протягом кількох найближчих днів, ми працюватимемо в Україні над питаннями реінтеграції таких осіб, які були в полоні, пройшли примусову ізоляцію або зазнали тортур. І ми раді, що у нас є перспектива партнерської співпраці в майбутньому з українською стороною… Ми дуже сподіваємось, що зможемо допомогти Україні розбудувати систему реінтеграції персоналу, як військового, так і службовців, які працюють в цій сфері", - сказала заступник директора Об’єднаного агентства з відновлення персоналу ЗС США Барбара Тренкер .

 

 

За словами Б.Тренкер, реінтеграція та повернення до виконання обов’язків військовослужбовців, які перебували в полоні, є вкрай важливим процесом, що вимагає особливої уваги зі сторони керівництва держави. Вона зазначила, що в США це завдання є одним із першочергових.

 

 

У свою чергу заступник командувача НГУ по роботі з особовим складом генерал-майор Ярослав Сподар зазначив, що командування Нацгвардії України переконано, що реабілітація військовослужбовців має відбуватися на державному рівні. Він також висловив сподівання, що фахівці зі США під час тренінгу поділяться своїм досвідом з українськими військовими психологами, зокрема, щодо роботи з членами сімей загиблих військовослужбовців або з тими, які вийшли з полону.

 

 

"Починаючи з 2014 року ми повернули з полону 280 осіб. На сьогодні в Національній гвардії України залишаються ще 16 чоловік зниклими безвісти та шестеро незаконно утримуються на тій стороні. Відповідно в процесі спілкування з членами родин бере участь психолог", - зазначив Я.Сподар.

 

 

Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників збройного конфлікту на сході України, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інше захворювання під час участі боїв Вадим Свириденко повідомив, що загалом в полоні зараз перебуває 132 українці і понад тисячу, які повернулися з полону.

 

 

Фахівці Об’єднаного агентства з відновлення персоналу ЗС США протягом 5-6 вересня проводили тренінг для понад 40 психологів НГУ, ЗСУ, ДСНС, ДПСУ.

 

Мета тренінгу – обмін досвідом, підвищення фахової компетенції та формування необхідних професійних навичок у військових психологів, створення цілісної міжвідомчої системи психологічного супроводу військовослужбовців та членів їхніх сімей.

 

 

Довідково:

 

Товариство Червоного Хреста України робить все можливе для того, щоб поліпшити життя як тих, хто повернувся з полону, так і найуразливіших осіб, котрі постраждали внаслідок кризової ситуації в державі. Це означає не тільки надання гуманітарної допомоги, але і уважне відношення до психологічних і соціальних потреб, що виникають під час кризових подій і після них.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З 2014 року Товариство за підтримки Червоного Хреста Данії реалізовує програму «Психосоціальна підтримка вразливих верств населення в Україні» в Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях та місті Київ.

 

Результати роботи доводять, що отримувачі допомоги стали більш зацікавлені в спілкуванні, менш усамітненні. В групах підтримки, що були сформовані в ході реалізації програми, панує атмосфера довіри та почуття безпеки.

 

Учасники проекту самі почали шукати альтернативні джерела фінансування. Отримавши гранти, наприклад, на проведення творчих майстер-класів, вони повертаються до своїх груп підтримки у якості ведучих груп, а не отримувачів допомоги. Тобто відсутність конфліктних ситуацій та творча діяльність ефективно сприяє відновленню їхнього емоційного стану.

 

Фото – прес-служби ТЧХУ та з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелами:

http://redcross.org.ua/mhpss/general/

http://www.unn.com.ua/uk/news/1686023-ssha-dopomozhe-ukraini-stvoryty-systemu-psykholohichnoi-dopomohy-viiskovym-iaki-povernulysia-z-polonu

 

 

 

 

Переглядів: 625 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 08:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024