Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Вересень » 9 » Сьогодні – Всесвітній день надання першої медичної допомоги
07:40
Сьогодні – Всесвітній день надання першої медичної допомоги

 

ПЕРША  ДОПОМОГА - СПРАВА ДЕРЖАВНОЇ ВАГИ

 

 

 

Всесвітній день надання першої медичної допомоги

відзначається щорічно з 2000 року в другу суботу вересня

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З нагоди цього Дня традиційно проводяться тренінги, семінари для медичних працівників, а також активізується просвітницька робота щодо навчання навичок надання першої допомоги серед населення, зокрема, у вищих навчальних закладах, школах, та навіть у дошкільних установах, де дітей навчають загальних правил безпеки.

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, що напередодні Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги, 6-8 вересня, на Львівщині відбувся відкритий міжнародний чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги Львів-2017, в якому взяли участь 15 команд медиків з різних областей України, Польщі та Чехії.

 

Подібні змагання мають на меті підвищення кваліфікації медичного персоналу виїзних бригад екстреної медичної допомоги, які щоденно працюють на території міста Львова і області, шляхом відпрацювання клінічних завдань з об’єктивним оцінюванням рівня фахових вмінь і детальним розбором помилок. Такий чемпіонат є важливою формою навчання фахівців із медицини невідкладних станів та безцінною можливістю здобуття нового досвіду.

 

Перша медична допомога - комплекс негайних медичних заходів, які проводяться людині, що раптово захворіла або постраждала внаслідок нещасного випадку, на місці пригоди та під час її доставки у медичний заклад.

 

Перша медична допомога передбачає швидке звільнення від впливу ушкоджуючого фактора, надання долікарської допомоги, виклик бригади швидкої медичної допомоги або доставка потерпілого до медичного закладу.

 

Основне завдання при наданні першої медичної допомоги полягає в тому, щоб шляхом проведення необхідних найпростіших медичних заходів врятувати життя потерпілого, зменшити його страждання і попередити розвиток можливих ускладнень.

 

Ситуації, що вимагають надання екстреної медичної допомоги, виникають, як правило, несподівано. В основному це відбувається в умовах дефіциту часу та за відсутності поряд осіб зі спеціальною медичною освітою. У цих випадках важливо не піддаватися паніці, діяти швидко й рішуче, тому що в такі моменти важлива кожна секунда.

 

Вже давно відомо про існування так званої «золотої години» - того часу, коли постраждалому можна надати найбільш дієву першу допомогу. Саме в такі моменти здоров’я людини, що потрапила в несподіване критичне становище, перебуває між життям і смертю. Пояснюється це тим, що максимальні компенсаторні функції організму людини при виникненні раптових і серйозних ушкоджень можуть ефективно підтримувати стабільний стан приблизно протягом однієї години. Саме протягом першої години після настання нещасного випадку надання першої медичної допомоги є найбільш ефективним і дозволяє мінімізувати розвиток небезпечних ускладнень.

 

Засвоєння прийомів надання першої долікарської допомоги хворим та постраждалим у надзвичайних ситуаціях є одним з найважливіших обов’язків кожної людини.

 

Довідково:

 

Сьогодні, 9 вересня, у Львові з 12:00 до 15:00 перед Ратушею на площі Ринок буде проводитися майстер-клас з першої допомоги. Акцію готує МСЦ Львівської ОО ТЧХУ під керівництвом його директора Н.І, Добренької. На святковому заході будуть й активісти ЗШР Червоного Хреста Львівщини “ГОРС”.

 

 

У цей день будь-хто зможе за допомогою патронажних медичних сестер Червоного Хреста виміряти артеріальний тиск, перевірити рівень цукру у крові, отримати кваліфіковану консультацію, як вести себе під час магнітних бур, спричинених вибухами на сонці.

 

 

Також відбудеться флеш - моб із проведення серцево - легеневої реанімації на спеціальних манекенах.

 

На знімку: Етапи міжнародного чемпіонату бригад екстреної медичної допомоги Львів-2017 у Брюховичах

 

 

Фото – прес-служби ДОЗ ЛОДА

 

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/6205.html

 

 

 

Переглядів: 679 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 03:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024