Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Вересень » 9 » У Львові Червоний Хрест відзначив Всесвітній день першої допомоги
15:56
У Львові Червоний Хрест відзначив Всесвітній день першої допомоги

 

 

«ЗОЛОТА ГОДИНА» – ВИРІШУЄ ВСЕ

 

      

       Сьогодні у Львові відбувся флеш-моб,

       який організували волонтери і працівники

       Червоного Хреста

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З нагоди цього Дня традиційно проводяться тренінги, семінари для медичних працівників, а також активізується просвітницька робота щодо навчання навичок надання першої допомоги серед населення, зокрема, у вищих навчальних закладах, школах, та навіть у дошкільних установах, де дітей навчають загальних правил безпеки.

 

 

 

 

 

Напередодні Всесвітнього дня надання першої допомоги, 6-8 вересня, на Львівщині відбувся відкритий міжнародний чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги Львів-2017, в якому взяли участь 15 команд медиків з різних областей України, Польщі та Чехії. Успіх львівської команди, яка зайняла одне з призових місць, зумовлений високим рівнем професіоналізму, який панує у колективі. Одим з їх представників є лікар Орест Юзьків, тренер з першої допомоги Львівської ОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

На флеш-мобі Червоного Хреста, який відбувся сьогодні на площі Ринок перед старовинною будівлею міської Ратуші, Орест Юзьків грав «першу скрипку». Тому що він не тільки професіонал високого класу, але і володіє прекрасними педагогічними здібностями, які оцінили слухачі курсів з першої допомоги, отримуючи з його рук сертифікати Червоного Хреста міжнародного зразка на право надавати допомогу постраждалим в екстреній ситуації.

 

 

 

 

 

 

«Перша допомога, - пояснював учасникам флеш-мобу п. Орест, - це комплекс негайних заходів, які проводяться людині, що раптово захворіла або постраждала внаслідок нещасного випадку, на місці пригоди та під час її доставки у медичний заклад».

 

 

 

 

 

Люди йшли і йшли до п. Ореста за консультаціями. Хто за дитячим травматизмом, хто за доглядом за людьми похилого віку, а хто просто скаржився на погане самопочуття від негараздів на сонці, які спричинили на землі потужні магнітні бурі.

 

 

 

 

 

 

«Перша допомога, - пояснював членам ЗШР Червоного Хреста ГОРС п. Орест, - передбачає швидке звільнення потерпілого від впливу ушкоджуючого фактора, надання долікарської допомоги, виклик бригади швидкої медичної допомоги або доставки потерпілого до медичного закладу».

 

 

 

 

 

 

Роль ведучої успішно виконала Уляна Стельмах, інструктор з першої допомоги Червоного Хреста, голова Залізничної РО м. Львова ТЧХУ.

 

 

 

 

 

На запрошення ведучої відгукнулися не лише дорослі, але і діти. Серед них був також юний червонохрестівець Михайло Олійник.

 

 

 

 

 

 

Будучи лише учнем другого класу Михайлик та його товариші уже чітко знають, що основне завдання при наданні першої допомоги полягає в тому, щоб шляхом проведення необхідних найпростіших заходів врятувати життя потерпілого, зменшити його страждання і попередити розвиток можливих ускладнень.

 

 

 

 

Кожен з юних учасників мав можливість сфотографуватися з ведучою свята біля живої «бронзової статуї» древньоримського бога кохання Амура.

 

 

 

 

 

Організувала флеш-моб Ніна Добренька, директор МСЦ Львівської ОО ТЧХУ.  «Ситуації, що вимагають надання екстреної медичної допомоги, - пояснила Ніна Іванівна учасникам акції, - виникають, як правило, несподівано. В основному це відбувається в умовах дефіциту часу та за відсутності поряд з нами осіб зі спеціальною медичною освітою. У цих випадках важливо не піддаватися паніці, діяти швидко й рішуче, тому що в такі моменти важлива кожна секунда».

 

 

 

 

 

 

Справді, вже давно відомо про існування так званої «золотої години» - того часу, коли постраждалому можна надати найбільш дієву першу допомогу.

 

 

 

 

Саме в такі моменти здоров’я людини, що потрапила в несподіване критичне становище, перебуває між життям і смертю. Про це знають члели ЗШР Червоного Хреста ГОРС, котрі долучилися до акції, не з чужих вуст, а з власного досвіду.

 

 

 

 

 

 

«Пояснюється це тим, що максимальні компенсаторні функції організму людини при виникненні раптових і серйозних ушкоджень можуть ефективно підтримувати стабільний стан приблизно протягом однієї години. – констатувала інструктор Червоного Хреста з першої допомоги Надія Масюк, медична патронажна сестра Сихівської РО м. Львова ТЧХУ, - Саме протягом першої години після настання нещасного випадку надання першої допомоги є найбільш ефективним і дозволяє мінімізувати розвиток небезпечних ускладнень».

 

 

 

 

 

 

Засвоєння прийомів надання першої долікарської допомоги хворим та постраждалим у надзвичайних ситуаціях є одним з найважливіших обов’язків кожної людини.

 

 

 

 

 

 

Завершився флеш-моб роздачею буклетів і листівок про правила і прийоми надання першої допомоги, а також про діяльність і місця перебування Служби розшуку ТЧХУ.

 

 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостоолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

Переглядів: 683 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 13:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024