Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Вересень » 11 » Всесвітній день запобігання самогубствам на Львівщині
14:12
Всесвітній день запобігання самогубствам на Львівщині

 

РОЗВІЯТИ СМУТОК

 

 

       На Львівщині, як і в усьому світі, 10 вересня відзначили

       Всесвітній день запобігання самогубствам, заснований

       Всесвітньою організацією охорони здоров’я спільно

       з Міжнародною асоціацією із запобігання самогубствам.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Львівська ОО ТЧХУ, яка 9 вересня проводила флеш-моб перед Ратушею з нагоди Всесвітнього дня першої допомоги приділила увагу і психічному здоров'ю громадян.

 

 

 

 

 

 

Волонтери і працівники Товаариства у цей день провели бесіди на цю тему, роздали буклети та іншу інформаційно-пропагандистську літературу, видану за сприянням Данського Червоного Хреста, яка стосується тематики запобігання самогубствам.

 

 

 

 

 

 

За даними ВООЗ, загальна кількість смертей від суїциду складає близько мільйона осіб на рік в усьому світі. З кожним роком кількість таких випадків зростає. Самогубство є однією з найбільш актуальних психологічних і соціальних проблем. Безліч чинників, з якими стикається людина у повсякденному житті, в певний момент можуть штовхнути її на злочин проти самої себе.

 

 

 

 

 

 

Основними причинами самогубств вважається бідність, безробіття, страх перед покаранням, одноманітність життя, психічні розлади та важкі захворювання. Для людини, що знаходиться в стані кризи, принциповими чинниками є відчуття нерозв`язної проблеми, безпорадності, безнадійності.

 

 

 

 

 

Серед підлітків основною причиною самогубств стає нерозділена любов. При цьому батьки дуже часто не помічають душевної травми дитини або просто несерйозно ставляться до цієї проблеми.

 

Кожна людина повинна відчувати відповідальність за власне життя та життя інших осіб, яких вона може допомогти врятувати в критичний момент.

 

Довідково:

 

Як повідомила завідувач консультативної поліклініки Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні Ольга Ришковська, кількість завершених самогубств на Львівщині за минулий рік становила 148 випадків (для порівняння - 170 у 2014 році), отже, в динаміці спостерігається зниження частоти суїцидів по області.

 

Частота завершених самогубств серед чоловіків протягом останніх років була у 4-7 разів вищою, ніж серед жінок. Зберігається тенденція зростання кількості незавершених суїцидальних спроб серед чоловіків працездатного віку, переважно пов’язаних із життєвим крахом.

 

 

Фото – Ірини Апостолюк та з відкритих джерел в Інтернеті

Прес-служби ДОЗ ЛОДА і Львівської ОО ТЧХУ

 

 

Переглядів: 623 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 10:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024