Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Вересень » 11 » У Львові пройшов ІІ Форум партнерства
17:45
У Львові пройшов ІІ Форум партнерства

 

ПЛЕЧЕ ПАРТНЕРІВ

 

 

      

       Впродовж трьох днів, з 8 до10 вересня, у Львові

       тривав  польсько-український Фестиваль партнерства

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В межах цього заходу відбувся ІІ Форум Партнерства, за участю керівництва облдержадміністрації, облради, представників структурних підрозділів ОДА, офіційних делегації польських міст та воєводств.

 

На панелі «Реформа медицини, як запорука успішної децентралізації влади: досвід Польщі, перспективи України» відбулася цікава дискусія із заступником міністра охорони здоров'я Романом Іликом. Було продемонстровано 5 ключових напрямків реформи: зміну фінансування галузі, превентивну систему охорони здоров'я, доступність ліків, покрокове впровадження реформи та створення національної служби здоров'я.

 

Спікерами панелі були директор департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ірина Микичак, віце-маршалек воєводства Нижня-Сілезія Єжи Міхалак, віце-директор департаменту охорони здоров'я та соціальної політики Маршалківського уряду Люблінського воєводства Єва Плочіца-Пошлєднік, заступник президента міста Перемишля Януш Гамрищак. Модератор: керівник західноукраїнського представництва МФ "Відродження" Оксана Дащаківська.

 

Привітавши гостей Форуму генеральний консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольскі зазначив, що сьогодні є можливість обміну думками та нагода поговорити про спільний розвиток двох прикордонних регіонів.

 

"В Європі немає країни, яка не думала б про вдосконалення охорони здоров'я, тому це проблема не тільки України. Хочу розповісти як виглядає система охорони здоров'я у Польщі. Основним джерелом фінансування є Державний фонд здоров'я. На здоров'я ми втрачаємо 6,5% ВВП. У Німеччині чи США ця цифра сягає 17%", - зазначив віце-маршалек воєводства Нижня Сілезія Єжи Міхалак.

 

 

 

 

Як зазначила директор департаменту Ірина Микичак, цього року вперше велика кількість лікарень Львівської області бере участь у конкурсі Програми Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. Завдяки такому співробітництву відбуватиметься наближення нашої медицини до європейських стандартів. "У співпраці з облдержадміністрацією, облрадою та місцевими громадами, при підтримці МОЗ, ми зробимо важливі речі, які перейматиме вся Україна",- додала Ірина Микичак.

 

На завершення Роман Ілик зазначив, що держава має докласти багато зусиль і скеровувати інвестиції в медицину: «Потрібно змінювати звички, підходи та стереотипи, ментально закладати основи для того, щоб бути здоровим. Сподіваюсь це стане новим трендом в Україні".

 

 

Фото – ДОЗ ЛОДА

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/6208.html

 

Переглядів: 475 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024