Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Вересень » 16 » Токсичні відходи можуть привести до хвороби і смерті мільярдів людей
18:20
Токсичні відходи можуть привести до хвороби і смерті мільярдів людей

 

РУКОТВОРНА НЕБЕЗПЕКА

 

 

       Вплив хімічних відходів, можливо, одна з найпоширеніших

       причин хвороб і смертей. При цьому в самому уразливому

      становищі перебувають незаможні, діти і представники

      етнічних меншин, які не мають можливості протистояти

      інтересам великого бізнесу.

 

 

 

 

 

 

 

Про це заявив Спецдоповідач з питання про токсичні відходи Баскут Тунджак, виступаючи на засіданні Ради з прав людини, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ОНН.

 

"Малозабезпечені по всьому світу більше за інших піддаються шкідливому впливу токсичних відходів. У всіх країнах від шкідливого забруднення вмирають насамперед бідняки, а зростання захворюваності в 90 відсотках випадків доводиться на країни з низьким і середнім рівнем доходу", - сказав Б.Тунджак.

 

У своїй доповіді Спецдоповідач повідомив, що в результаті впливу токсичних речовин та інших аспектів нездорового навколишнього середовища щорічно вмирають 1,7 млн дітей у віці молодше п'яти років. За словами Спеціального доповідача, в даний час педіатри називають вплив токсичних хімікатів на дітей "прихованої пандемією".

 

Так само він відзначив, що останнім часом обсяги використання хімічних речовин різко зросли. Зараз в світі щорічно використовується приблизно 400 мільйонів тонн таких речовин. Для порівняння, в 1930 році було використано не більше одного мільйона тонн пестицидів та інших хімікатів.

 

Крім того він додав, що кількість хворих на рак дітей збільшувалася в періоди різкого зростання використання промислових хімікатів. На його думку, це збільшення не можна пояснити виключно генетичною схильністю або способом життя.

 

Тільки через отруєння свинцем у 600 тисяч дітей щорічно розвиваються незворотні розумові розлади.

Нагадаємо, за останніми даними статистики, в 2016 році в Україні накопичено 12 млрд тонн відходів, з яких 12 млн тонн - це небезпечні і отруйні речовини, які можуть провокувати рак у населення.

За словами експертів, плачевна ситуація в сфері небезпечних відходів обумовлена ​​безконтрольністю і безвідповідальністю.

 

Ліцензії на роботу з отрутохімікатами отримують підприємства без належних ресурсів і технологій. Вони беруть гроші за нібито утилізацію небезпечних відходів, проте, не маючи матеріально-технічної бази, викидають їх де-небудь.

 

Перевірити підприємства практично неможливо - в країні діє мораторій на перевірки бізнесу. Саме тому утилізацію небезпечних відходів в Україні називають "паперовою" або віртуальною. Після такої "утилізації" небезпечні відходи опиняються на стихійних звалищах біля річок, лісів і житлових будинків.

 

У Верховній Раді спробували змінити ситуацію і посилити вимоги для отримання ліцензій. Нардепи з екологічного комітету ВР ще в минулому році підготували законопроект, згідно з яким, підприємства повинні будуть проходити обов'язкову перевірку перед отриманням ліцензії. Однак, до цього часу законопроект не прийнятий, а мораторій не знято.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1688055-toksychni-vidkhody-mozhut-pryvesty-do-khvoroby-i-smerti-miliardiv-liudei

 

Переглядів: 459 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 20:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024