Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Вересень » 19 » У Херсоні волонтери Червоного Хреста допомагають постраждалим внаслідок пожежі
21:06
У Херсоні волонтери Червоного Хреста допомагають постраждалим внаслідок пожежі

 

РОЗДУМИ НА ПОПЕЛИЩІ

 

 

 

У Херсоні волонтери Червоного Хреста

допомагають постраждалим внаслідок пожежі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Пожежа в Херсоні: що далі?

 

Що буде з тими, хто постраждав від страшного лиха - пожежі в одному зі старих херсонських будинків? Чи виділять міські депутати їм кошти на купівлю нового житла, хто саме постраждав від пожежі, хто знаходиться в лікарні, і яка допомога необхідна негайно? Ці та інші питання обговорили представники міської влади, обслуговуючих організацій, правоохоронці, лікарі та рятувальники сьогодні під час наради стосовно лиха, яке сталося зранку в Херсоні.

 

2. Стосовно житла

 

11 квартир, загальною площею 500 квадратних метрів, вигоріли вщент. Через пожежу постраждали (лишилися без даху над головою) 25 херсонців. Жінка та її діти (троє) загинули від пожежі. Наразі всім постраждалим виділені місця в гуртожитку за адресою Комкова, 76-В. Сам там поки що міська влада вирішила розмістити погорільців. Ще вдень у херсонських ЗМІ зявлялися повідомлення про те, що влада виділить гроші на нове житло для постраждалих. Однак міський голова Володимир Миколаєнко поки що інакшої думки:

- Ми обовязково зберемо депутатів на сесію, щоб виділити матеріальну допомогу людям, однак щодо житла, хотілося б повного розслідування від відповідних інстанцій. Мене цікавить, чи простіше знести ті будинки, чи капітально відремонтувати їх.

Будинок, який згорів, належить до старого фонду Херсона, його збудували 1905 року. Майже все у будівлі було з дерева, тому спалахнуло все швидко.

Чи підлягає будинок відновленню має підтвердити чи спростувати спеціальна експертиза, яку необхідно провести Держархібудінспекції.

До речі, від пожежі постраждали і сусідні будинки. Зокрема в одній з квартир, яка знаходиться поруч з будівлею-погорільцем, нині відсутня електрика (через велику кількість води, якою заливали пожежу рятувальники), мережа просто не витримала.

 

3. Стосовно постраждалих

 

Батько родини, яка постраждала найбільше, наразі знаходиться в реанімаційному відділенні обласної лікарні. У чоловіка 90 % опіків всього тіла. Лікування досить дороговартісне, однак медичні працівники не втрачають надії.

За допомогою до лікарів довелося звернутися і рятувальникам. Під час евакуації постраждалих, пожежний впав у підвальне приміщення та отримав складний перелом стегна. Рятувальник з 14 ДПРЧ сержант служби цивільного захисту Максим Клименко наразі знаходиться на лікуванні у лікарні Тропіних.

Під час огляду приміщень та подальшої евакуації постраждалих рятувальники виявили тіла загиблих - жінки 1992 року народження та дітей (2009 р.н., 2012р.н. та 2016 р.н.).

 

 

 

 

 

 

4. Стосовно допомоги

 

Вже зараз більшість погорільців направлена до вказаного гуртожитку. Представники міської влади запевнили, що забезпечать людей всім необхідним. Однак бажаючих допомогти у місті виявилося дуже багато. Зокрема питною водою та харчуванням на найближчі дні буде займатися місцеве представництво Червоного Хреста України. Сучасну сантехніку до гуртожитку має привезти вже сьогодні міська влада. Фінансово готові допомогти людям і депутати міськради.

- В нас вже є група депутатів, які погодилися допомогти, - зазначила під час наради секретар міськради Олена Урсуленко. - Кошти є, тому будемо орієнтуватися на потреби людей.

Всім іншим, хто хоче допомогти, радять одразу їхати до гуртожитку, де вже чергують відповідальні за збір допомоги.

 

Довідково:

 

У ніч на 19 вересня в Херсоні у будинку по вул. Пилипа Орлика сталась пожежа в багатоквартирному будинку. Внаслідок пожежі загинуло троє людей: мати і двоє дітей, згоріли 14 квартир.

Волонтери та співробітники Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста України разом із командою психологів Асоціації психотерапевтів України виїхали на місце, де планується розміщення постраждалих від пожежі для надання першої психологічної допомоги.

Планується, що сім’ї будуть тимчасово проживати в гуртожитку за адресою: вул. Комкова 76-в. Наразі постраждалі потребують допомоги в речах першої необхідності, таких як посуд, простирадла, рушники, набори особистої гігієни, одяг, взуття, продукти харчування. Люди, які отримали опіки внаслідок пожежі, потребують медикаментів та допомоги для проведення операцій.

Усі речі, які ви хочете пожертвувати, можна приносити до офісу Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста України за адресою: м. Херсон, вул. Московська, 30.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелами:

http://ksza.ks.ua/news/society/73640-pozhezha-v-herson-scho-dal.html

http://redcross.org.ua/2017/09/%D1%83-%D1%85%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%BD%D1%96-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D1%85%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0/

Переглядів: 454 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 12:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024