Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Вересень » 19 » Іноземні спортсмени, «Миля добра» і медалі з видами міста: Дніпро готується до марафонського бігу
21:25
Іноземні спортсмени, «Миля добра» і медалі з видами міста: Дніпро готується до марафонського бігу

 

МАРАФОНСЬКИЙ ЧЕМПІОНАТ У ДНІПРІ

 

 

      

       24 вересня в Дніпрі відбудеться яскравий спортивний захід -

       Dnipro ATB Marathon. Він стане частиною програми

       міського голови Бориса Філатова «Дніпро - спортивна

       столиця»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також в рамках цих змагань місто вперше прийматиме чемпіонат України з марафонського бігу серед дорослих.

За словами Бориса Філатова, проведення бігових марафонів стало доброю традицією для міста.

«Марафон вперше отримав офіційний статус і буде вважатися всеукраїнським чемпіонатом. Місто вперше прийматиме Чемпіонат України з марафонського бігу серед дорослих. До цього він 7 років проходив в Білій Церкві. Для спортсменів це - відбірковий тур на чемпіонат Європи», - зазначив мер Дніпра.

 

Зараз заявки на участь в Dnipro ATB Marathon подали понад 1,5 тис. Спортсменів. Однак організатори очікують, що до кінця тижня їх кількість зросте до 2 тис. Найстаршому з бігунів - 70 років, наймолодшому - всього 2.

Серед тих, хто буде долати марафонську трасу, - легкоатлети з України, Швейцарії, Угорщини, Великобританії. Також до марафону приєднається учасниця чемпіонату світу, переможниця марафонів і напівмарафон в Європі Катерина Карманенко, багаторазовий чемпіон світу з напівмарафону Василь Карпович, учасниця 24-х годинного забігу Маргарита Левицька, учасник марафону на візку Дмитро Васильцов, переможниця Дніпровського марафону і напівмарафону Анна Печко, президент федерації легкої атлетики Дніпра Марина Філатова, а також багаторазовий призер, переможець марафонів і напівмарафонів в Україні та світі Олександр Бабарика.

Основні дистанції Dnipro ATB Marathon - це 42 км, 21 км і 5 км. Також будуть і дитячі забіги.

Головна траса пролягатиме від площі Героїв Майдану в сторону Льодової арени на Заводській набережній, а також - в сторону залізничного мосту Перемога-3, що на Набережній Перемоги.

 

Старт марафону - 24 вересня в 9.00. Інформацію про перекриття руху і зміни в маршрутах громадського транспорту можна буде знайти на сайті міської ради.

«Марафонська і напівмарафонська траси мають міжнародні сертифікації від AIMS (Асоціації міжнародних марафонів і пробігів) і IAAF. Рекорди і результати учасників змагань зарахують на міжнародному рівні. Траса рівна, і наші спортсмени готові встановлювати особисті рекорди», - сказала президент Дніпровської федерації легкої атлетики Марина Філатова.

Вона також закликала бігунів свідомо піклуватися про своє здоров'я і прислухатися до рекомендацій лікарів.

 

Марафонську і напівмарафонську дистанції долатимуть 700 бігунів, а це в 2,5

рази більше в порівнянні з минулим роком.

 

Ще один забіг - «Миля добра» довжиною 1,6 км. Це відстань долатимуть всі ті, хто бажає допомогти зібрати кошти на реабілітацію пораненого ветерана у зоні збройного конфлікту на сході України Валерія Білько, клтрий зараз перебуває на лікуванні в обласній лікарні ім. Мечникова.

 

Під час марафону для бігунів організовують 9 пунктів гідратації і харчування, а також приготують 2 тис. літрів води, ізотоніки, 1,5 тонни фруктів і печива. За станом здоров'я спортсменів будуть стежити фахівці 13 карет швидкої допомоги і 9 екіпажів Червоного Хреста. Також будуть задіяні більше двох сотень волонтерів.

Головний приз Dnipro ATB Marathon - 300 тисяч гривень.

«Ми пишаємося тим, що беремо участь у такому масштабному марафоні. Від нашої компанії до забігу приєднаються більш сотні співробітників. Ми і надалі будемо продовжувати цю традицію», - зазначила заступник генерального директора компанії« АТБ-маркет », представник генерального спонсора Наталія Шаповалова.

 

Спортсмени також отримають медалі із зображеними на них міськими видами, на тлі яких біжать марафонці. Їх також можна буде придбати в якості сувенірів.

Зареєструватися на спортивний захід можна до 22 вересня на офіційному сайті марафону. Безкоштовно в забігів зможуть приєднатися пенсіонери, люди з обмеженими можливостями, а також ветерани збройного конфлікту на Донеччині.

 

Більш детальну інформацію можна отримати на сайті www.startdnipro.com.

 

 

 

Фото – www.dpchas.com.ua

За джерелом:

http://dpchas.com.ua/dnepropetrovskaya-solyanka/inostrannye-sportsmeny-milya-dobra-i-medali-s-vidami-goroda-dnepr

 

Переглядів: 477 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 06:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024