Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Вересень » 21 » Інфаркт міокарда: де можна пройти безоплатне екстрене стентування
20:48
Інфаркт міокарда: де можна пройти безоплатне екстрене стентування

 

ХВОРІ ОТРИМАЛИ НАДІЮ

 

 

 

Інфаркт міокарда: де можна пройти в Україні

безоплатне екстрене стентування

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Три установи Академії медичних наук отримали стенти та витратні матеріали, закуплені за кошти держбюджету, і відтепер зможуть на безоплатній основі надавати екстрену допомогу зі стентування пацієнтам з гострим інфарктом міокарда.

 

Про це на брифінгу в межах 18 Національного конгресу кардіологів України сказав заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський, повідомляє Укрінформ.

 

«Завдяки закупівлям стентів та витратних матеріалів і новій системі розподілу в Києві заклади Академії меднаук - Інститут хірургії та трансплантології ім. Шалімова, Інститут кардіології ім. Стражеска, Інститут серцево-судинної хірургії ім. Амосова - відтепер матимуть змогу надавати допомогу пацієнтам з інфарктом міокарда на безоплатній основі. Інфаркт міокарда може тепер лікуватися в цих інститутах безоплатно, і міністерство забезпечуватиме стентами і витратними матеріалами", - поінформував Лінчевський.

 

Заступник міністра нагадав, що відтепер, згідно з наказом МОЗ, розподіл стентів та витратних матеріалів здійснюється за іншим принципом: не за кількістю мешканців у тому чи іншому регіоні, а залежно від наявності в лікарні обладнання для проведення таких втручань і навченого персоналу.

 

Також, за словам Лінчевського, невідкладне стентування в Києві може проводити доросле відділення Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України та Інститут серця МОЗ України.

 

Як зазначив на брифінгу президент Асоціації кардіологів України Володимир Коваленко, можливість проводити екстрене кардіологічне втручання для мешканців Києва установами Академії меднаук відбулася завдяки впровадженню такої логістичної системи доставки пацієнта до лікарні, коли хворого везуть у найближчий медзаклад, де йому можуть надати екстрену допомогу зі стентування, а також завдяки закупівлі державою стентів та витратних матеріалів.

 

"Стенти для гострого інфаркту міокарда дуже дороговартісні, і коли інфаркт стається вночі, в святкові дні, наявність безкоштовних стентів у закладах, які надають медичну допомогу таким хворим, має надзвичано велике значення... Це дозволить суттєво знизити смертність від інфаркту міокарда", - наголосив Коваленко.

 

За його словами, в Україні смертність від гострого інфаркту міокарда залишається однією з найвищих у світі. Загалом упродовж року в Україні реєструється 40 тисяч інфарктів міокарда. 9 млн дорослого населення мають симптоми ішемічної хвороби серця.

 

Довідково:

 

Нещодавно академічні інститути НАМН у Києві отримали від МОЗ України дозвіл робити операції на серці на госпрозрахунковій основі. Ціна кожної операції, після підрахунків, сягає понад 200 тисяч гривень. Тепер, коли держава нарешті дещо закупила для цих операцій, можливо вони стануть, можливо, дешевшими. Тож надія у хворих вилікуватися у клініках України - ще не втрачена.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://expres.ua/news/2017/09/21/263309-infarkt-miokarda-proyty-bezoplatne-ekstrene-stentuvannya

Переглядів: 514 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 13:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024