Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Вересень » 24 » Мешканці Запоріжжя створили додаток, який може визначити причину болю
10:23
Мешканці Запоріжжя створили додаток, який може визначити причину болю

 

ПРОГРАМА - КОНКУРЕНТ МЕДИКІВ

 

 

 

 

 

 

Запорожці створили додаток, який може визначити

причину болю і залишити багатьох медиків …без роботи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мешканці Запоріжжя створили додаток, який може визначити причину болю. Мобільний додаток, покликаний допомогти самостійно діагностувати захворювання за симптомами, які розробили українці – Вадим Грінченко, котрий працює дизайнером в Groupon, та його сестра Лілія Курілець, головний алерголог Запоріжжя , а також викладач Запорізького державного медичного університету, повідомляє Радіо Максимум.

 

Називається програма First Aid, і вона є абсолютно безкоштовною. Втім, наразі вона доступна лише для користувачів iOS. Планується незабаром запустити додаток і на платформу Android.

 

Ідея розробити такий додаток прийшла в голову розробника після знайомства з усіма «принадами» медицини в Україні. Звичайно ж, First Aid – це не особистий терапевт. Програма може лише надати рекомендації, які допоможуть звернутися до відповідного фахівця.

 

Для прикладу, з його допомогою можна спробувати визначити причину болю, ознайомитися з ймовірними діагнозами та зрозуміти, наскільки критичною може бути ситуація, щоб вирішити, чи звертатися до лікаря потрібно негайно, чи ні.

 

Працює додаток просто: він ставить відповідні питання ("де болить, як болить, де віддає, чим супроводжується біль, що полегшує біль"), які допомагають встановити можливу причину.

 

В цілому програма знає про 52 симптоми хвороби: від звичайної кріпатури після спортзалу, до переломів й інсульту. Користувач також може експортувати результати діагностики в PDF-файл і потім показати його лікарю на прийомі.

 

На створення додатка Вадим витратив два роки та близько 5 тисяч євро, які вклав сам. Розробник розраховує, що його додаток зацікавить українських лікарів, які зможуть використовувати його для надання медичних консультацій - онлайн.

 

Для цього в додатку передбачена відповідна функція. Повідомляється, що в Україні ця послуга працює безкоштовно, для інших користувачів в інших країнах – вона буде платною.

 

До слова, в додатку є кнопка екстреного виклику швидкої допомоги в будь-якій частині світу. Що стосується монетизації, розробник планує заробляти на платних медичних консультаціях в Європі та США, зараз він закінчує юридичне оформлення всіх необхідних документів для онлайн -консультування.

 

Наразі додаток доступний трьома мовами: українською, російською та англійською.

 

 

 

 

 

При масовому використанні цієї програми - потреба в сімиейних лікарях значно скоротиться.

 

 


 

Скрін-шоти – розробників додатку

За джерелом:

http://expres.ua/news/2017/09/24/263685-ukrayinci-stvoryly-dodatok-vyznachyty-prychynu-bolyu

 

 

Переглядів: 403 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 03:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024