Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Вересень » 26 » Спільні чергування парамедиків зі Щита Давида та волонтерів Уманської МРО ТЧХУ
22:28
Спільні чергування парамедиків зі Щита Давида та волонтерів Уманської МРО ТЧХУ

 

ДО НОВИХ ЗУСТРІЧЕЙ!

 

 

Щорічно збільшується кількість прочан,

бажаючих зустріти в Умані Новий рік

за іудейським календарем

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В далекому 1988 році восени вперше прибуло в Умань семеро паломників. В нинішньому році їх було близько 35000. Для організації перебування хасидів в період Рош-ха-Шана залучено десятки організацій. Зокрема, патрульної поліції, служби з надзвичайних ситуацій, комунальники, швидкої допомоги та ін.

 

 

 

 

 

 

На запрошення Товариства Червоного Хреста України прибули і парамедики, котрі в Ізраїлі працюють в Маген Давид Адом – МАДА (Щит Давида). Вони чергували на медичному автомобілі, який в 2012 році подарували Уманській міськрайонній організації ТЧХУ, а та в свою чергу передала його службі охорони здоров’я міста Умані.

 

 

 

 

 

 

Парамедики зі Щита Давида проходять курс професіональної підготовки і отримують посвідчення на право займатися діяльністю, згідно підготовки - надавати першу допомогу. Знак наявності відповідної кваліфікації у парамедика – це оранжева смужка на рукаві сорочки.Як правило, парамедики мають ще й ліцензію водія автомобіля швидкої допомоги. Парамедик – ліцензований спеціаліст в галузі реаніматології на догопсітальному етапі. Екстренні ситуації, в яких він має право надавати допомогу, включають у себе: інфаркт міокарда, зупинка серцево-легеневої діяльності, серйозні поранення і пошкодження під час ДТП, терористичних актів.

 

 

 

 

 

 

 

Волонтери Товариства, - а це були четвертокурсники з медичного коледжу, що вже у цьому році стануть випускниками, - Богдан, Максим та Олександр, - спільно з головою міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста Валентиною Чорною познайомилися з роботою Дана Дрора - одного із висококваліфікованих парамедиків під час його чергування.

 

 

 

 

 

Цікаво було дізнатися про вміст його укладки, якою користуються парамедики. Вона скомпонована комплексно. Має необхідний набір сучасних медикаментів та медичного обладнання, що вводяться та використовуються при наданні допомоги хворим чи постраждалим.

 

 

 

 

 

 

Чіткість дій при наданні допомоги залежить від наявності знань, навичок. Досвід взаємодії та обміну практичними навичками знадобляться в майбутньому і волонтерам - випускникам медичного коледжу, котрі ретельно знайомилися з досвідом парамедиків із Щита Давида.

 

 

 

 

 

 

В свою чергу волонтери поширили пам’ятки серед прочан з Ізраїлю буклети з надання першої допомоги. До слова, парамедики надавали допомогу не лише на вул. Пушкінській, де масово перебували паломники, а й виїздили при потребі в місто за місцем їх проживання.

 

 

 

 

 

«До нової зустрічі»! - Говорили один одному українці і мешканці Ізраїлю після закінчення спільного чергування.

 

 

Фото - Уманської МРО ТЧХУ

Прес-служба Уманської МРО ТЧХУ

 

 

Переглядів: 667 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 22:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024