Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Вересень » 28 » Робоча нарада з питань розбудови сільської медицини
16:54
Робоча нарада з питань розбудови сільської медицини

 

ПРОБЛЕМАТИКА СІЛЬЛЬСЬКОЇ МЕДИЦИНИ

 

 

 

Директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА 

Ірина Микичак (на знімку) 26 вересня взяла участь

у нараді під керівництвом Віце-прем’єр-міністра –

Міністра регіонального розвитку, будівництва

та ЖКГ України Геннадія Зубка з питань розбудови

сільської медицини

 

 

 

 

 

 

 

Першочергово спільно з профільними відомствами ми маємо напрацювати маршрутну карту завдань із забезпечення якісної сільської медицини. Наша головна мета - використати усі наявні можливості, аби створити спроможну дієву інфраструктуру, яка наблизить якісні медичні послуги до сільської території. Про це на нараді щодо розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

 

 

 

 

 

 

У своєму виступі на нараді директор департаменту ОЗ Ірина Микичак відзначила, що для Львівщини - області, яка має найбільшу чисельність сільських населених пунктів, є вкрай важливим вирішення нагальних проблем сільської медицини. Область готова взяти на себе відповідальність і стати областю, яка за підтримки державного бюджету сформує модельну мережу сільських лікарських закладів. Також керівник медичної галузі Львівської області акцентувала увагу на необхідності забезпечення сільських медиків транспортом та надання їм права керувати своїм службовими авто. Було також озвучено пропозиції щодо заходів з підвищення престижності професії, створення "мотиваційного пакету" для сільських медиків, вирішення питань створення аптечної мережі у сільській місцевості, взаємодії зі службою екстреної медицини, комп'ютеризації сільських амбулаторій. Серед інших пропозицій Ірина Микичак запропонувала Уряду допомогу від медиків Львівщини у прискоренні напрацювання нормативної бази щодо функціонування сільських лікарських амбулаторій.

 

 

 

 

 

 

Віце-прем’єр-міністр підкреслив, що загальна концепція програми розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості полягає не лише в прийнятті законодавчої бази і розбудові інфраструктури. Насамперед – це нова якість послуг. «Це також впровадження телеметричних послуг та технологій. У Верховній Раді зареєстрували ініційований Президентом Петром Порошенком проект закону №7117 «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості». Програма також вже отримала фінансову підтримку. У бюджеті закладено 4 млрд. гривень для розбудови первинної сільської медицини», - зазначив Геннадій Зубко.

 

 

 

 

За інформацією Ірини Микичак під час наради відбулась жвава, конструктивна дискусія та обговорення нагальних проблем та конкретних шляхів розвитку сільської медичної мережі.

 

Фото – прес-служби МОЗ

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/6262.html

 

Переглядів: 458 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024