Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Вересень » 28 » Безробіття, алкоголь, відсутність вакцинації: туберкульоз в українських селах поширюється жахливими темпами
17:39
Безробіття, алкоголь, відсутність вакцинації: туберкульоз в українських селах поширюється жахливими темпами

 

ТУБЕРКУЛЬОЗ - ВЕЛИКА ПРОБЛЕМА

 

 

 


       «... І тим більше стає страшно,

         коли нам говорять про можливу

         ліквідацію сільських медпунктів ... »
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Чи знаєте ви скільки в Україні хворих на туберкульоз ходить навколо вас? Близько 30 тисяч із закритою формою і більше 10 тисяч з більш важкою - відкритою. Чи знаєте ви, що багато хто з них ходять навколо вас, їдуть з вами в одній маршрутці, поїзді, а ви навіть про це не підозрюєте? », - пише журналіст і оглядач Юрій Романенко в своїй авторській колонці.


Тим часом редакція Медпросвіти вирішила нагадати, наскільки жахливі темпи поширення цієї хвороби в Україні.


Україна - єдина в Європі країна з епідемією туберкульозу.


У той час, як у всьому світі ця хвороба давно перестала розповсюджуватися до великих розмірів, Україна все ще є єдиною в Європі (!) Країною, в якій триває епідемія цієї хвороби.

 

А крім того, Україна входить до п'ятірки країн з найважчим тягарем мультирезистентного туберкульозу (МРТБ) в світі.


З кожним роком кількість хворих на туберкульоз в Україні катастрофічно зростає. Нові випадки хвороби фіксують і у дорослих, і у дітей. За словами лікарів, що працюють в поліклініках і лікарнях самих різних куточків нашої країни, все більше поширюються форми туберкульозу, які стійкі до багатьох антибіотиків.


А з урахуванням того, що і ліків проти туберкульозу вибір невеликий, то вирішити цю проблему найближчим часом практично не представляється можливим.


Демонструє Україна і найгірші в Європі показники успішності лікування туберкульозу. За деякими даними, в Україні виліковуються лише 34% «старих» випадків туберкульозу і 71% з тих, які були зафіксовані недавно.

 

 

Довідково:

 

Якою би сумною не була картина, а медики роблять все, що у їх силах, щоб зупинити цю пошесть. Червоний Хрест – учасник поборювання туберкульозу в Україні. У цю діяльність залучена і ЛОО ТЧХУ. Влітку персонал Товариства пройшов тижневі курси, на яких навчали патронажних медичних сестер правильному поводженню з хворими на туберкульоз, котрі одужують і продовжують лікування в своїх амбулаторіях по місцю проживання.

 

Координатором з програми по боротьбі з туберкульозом призначено провідного спеціаліста ЛОО ТЧХУ Ольгу Фролівну Журкіну. Ближчим часом, сподіваємось, вона виступить з оглядом проведеної роботи і розповість про перспективи у цій царині діяльності Червоного Хреста.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://medprosvita.com.ua/bezrabotitsa-alkogol-otsutstvie-vaktsinatsii/?mpn=1

 

Переглядів: 484 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 10.05.2024, 03:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024