Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Вересень » 29 » Американські хірурги вперше в Україні для лікування опіків використали лазер (ВІДЕО)
21:37
Американські хірурги вперше в Україні для лікування опіків використали лазер (ВІДЕО)

 

МИЛОСЕРДЯ ЛІКАРІВ З БОСТОНА

 

 

      

        За тиждень пластичні хірурги безкоштовно

        прооперували у Львові 54 дитини

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Упродовж тижня, з 23 по 30 вересня, три бригади американських пластичних хірургів і анестезіологів оперували і консультували дітей, які перенесли опіки. За цей час вони встигли проконсультувати 109 дітей з різних областей України ( четверо із зони збройного конфлікту на сході України) й прооперувати рекордну кількість дітей, які отримали опіки – 54 дитини (торік 40). Серед маленьких пацієнтів були ті, кого вперше оперували, й ті, кого фахівці зі США вже оперували раніше.

 

«Операції при опіках відрізняються від інших операцій, – сказав ZAXID.NET професор Гарвардської медичної школи, керівник виїзної клініки США Геннадій Фузайлов. – Якщо, скажімо, у дитини є кила, її під час операції забрали й проблеми більше нема. При опіках неможливо провести операцію і вирішити проблему назавжди. При опікових травмах виникає дефіцит шкіри, і коли дитина росте, цей дефіцит стає ще більшим. Тож поки маленький пацієнт ростиме, йому потрібно буде проводити операції. Радий, що цього разу у нас були пацієнти, котрим в майбутньому операції вже не знадобляться».

 

Виїзна клініка США до Львова приїхала вже в сьоме. Але цього разу вони вперше використали найсучасніший метод лікування рубців – лазер. Як пояснив ZAXID.NET пластичний хірург Бранко Бойовіч, цей метод широко використовують у США і він дає чудові результати. Раніше рубці доводилося забирати хірургічним методом, а під дією лазера рубці просто розсмоктуються і зникають. Тобто, цей метод дозволяє забирати рубці не хірургічним способом. І його можна використовувати для лікування опіків як у дітей, так і в дорослих.

 

Такий лазер, за словами Геннадія Фузайлова, в Україні є лише в Одесі і там його використовують у косметичних цілях. Для лікування опіків у Львові його використали вперше, хоч у світі цей метод лікування рубців є найпрогресивнішим. Використання лазера є доволі дорогим, але всі процедури для українських пацієнтів є безкоштовні.

 

Американські фахівці у рамках проекту «Лікарі об’єднуються заради допомоги дітям» надають допомогу лише дітям, які перенесли опіки, але цього разу вони зробили виняток і прооперували і двох дорослих, один з яких – учасник збройного конфлікту на сході України, котрий отримав опіки на передовій.

 

Співпраця між американськими і львівськими лікарями триватиме і надалі. Наступного року у вересні хірурги виїзної клініки США знову відвідають Львів і рятуватимуть обпечених дітей, але планують, що їх буде значно більше (тепер їх було дев’ять) і вони зможуть допомогти значно більшій кількості дітей, що зазнали опіків.

 

У кожний свій приїзд американські лікарі привозять до Львова і гуманітарну допомогу. Цього разу – 60 спеціальних насосів, які конче потрібні в лікарнях, де є палати інтенсивної терапії - вони дозволяють чітко дозувати ліки.

 

 

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://zaxid.net/amerikanski_hirurgi_vpershe_v_ukrayini_dlya_likuvannya_opikiv_vikoristali_lazer_n1437648

 

 

Переглядів: 688 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 20:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024