Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Вересень » 30 » КПВВ «Станиця Луганська»: потік людей і голодні непритомності
11:52
КПВВ «Станиця Луганська»: потік людей і голодні непритомності

 

РЕПОРТАЖ З ДІЮЧОГО КПВВ

 

 


       Єдиний в Луганській області КПВВ «Станиця Луганська»,

       через який можна дістатися на підконтрольну українській

       владі територію з вересня працює на 2,5 години менше, ніж

       це було влітку

 

 

 

 

 

 

 

При цьому потік бажаючих перетнути лінію розмежування не зменшився. Це близько 9 тис. осіб щодня. І це на третину більше, ніж рік тому, передає «5 канал».

 

Перевірка на Станично-Луганському КПВВ займає не більше 3 хвилин. Однак з обох сторін - майже кілометрові черги. Людям доводиться чекати годинами.

 

 

 


 

 

 

«Чотири години в цілому. Не хотілося б, звичайно, стояти. Хотілося б, щоб все дружно! Просто вже Богу молимося, коли це все скінчиться. І все ж стоїш в цих чергах», - каже мешканка Луганська Тетяна.


Ще півроку тому потік людей рідко перевищував 7 тис. В день, кажуть прикордонники. Навантаження істотно зросла після запровадження так званої ідентифікації для пенсіонерів. «Чому сюди? Пенсія! Пенсія! Тому і їдемо. Заробили пенсію, а тепер їдемо за нею », - розповідає Тетяна.

 

 

 


 

 

«Кожен день ми оформляємо близько 9 тис. осіб. Так, бувають дні коли і більше 10 тис. Чоловік, але для цього персонал прикордонного загону збільшує прикордонні наряди по перевірці документів », - запевняє прес-офіцер Луганського прикордонного загону ДПСУ Руслан Грех.

 

 

 


 

 

 

А ось з боку представників опозиції, процес гальмується, кажуть військові. Багатогодинне очікування витримують не всі. До волонтерів Червоного Хреста за допомогою щодня звертаються до 200 осіб.

 

 

 


 

 

«То запаморочення від голоду, то сонячний удар. Якщо людині погано, ми викликаємо МНС, заводимо у вагончик, надаємо допомогу і потім відправляємо на кріслі - каталці або до лікаря, або в лікарню», - розповідає про свою роботу волонтер Червоного Хреста Ніна.

 


Розвантажити КПВВ намагалися завдяки автомобільного пункту пропуску в Золотому. Його облаштували ще в минулому році, проте представники НВФ незважаючи на домовленості, не дали дозволу на відкриття. Тепер самі піднімають питання облаштування автомобільного КПВВ, але вже в Щасті. Чиновники категорично проти такої пропозиції.

 


«У нас є пункт пропуску, який готовий. За Щастя - це якийсь шантаж і не більше того. Золоте - це найбільш підходящий, більш швидкий (варіант - ред.). Тільки клацнув і миттєво у нас ворота відкрилися, і транспортний коридор у нас є», - коментує ситуацію керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (ОВГА) Юрій Гарбуз.

 


Облаштування КПВВ в Золотому обійшлося області в 4,5 млн грн. Однак, через позицію керівництва «ЛНР» він півтора року стоїть закритим.

 

 

Фото – www.dnews.dn.ua

За джерелом:

http://dnews.dn.ua/news/648877

 

Переглядів: 419 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 18:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024