Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Жовтень » 7 » Нацрада з протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу затвердила додатковий запит у Глобальний фонд
09:57
Нацрада з протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу затвердила додатковий запит у Глобальний фонд

 

ЗАСЛІН ЕПІДЕМІЇ

 

 

       

        В Україні щорічно туберкульоз

        діагностується у понад 30 тисяч осіб

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Національна рада з питань протидії туберкульозу та ВІЛ - інфекції/СНІДу затвердив додатковий запит до Глобального фонду для боротьби зі Снідом, туберкульозом та малярією на зустрічне фінансування (у рамках каталітичного інвестування) на суму 15,2 млн доларів США.

 

Як повідомляє урядовий портал, таке рішення було ухвалене сьогодні на засіданні ради під головуванням віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка.

 

Віце-прем’єр-міністр повідомив, що на виконання рішень Національної ради від 18 травня 2017 року МОЗ України направив до Глобального фонду запит на фінансування програм протидії туберкульозу та ВІЛ - інфекції/СНІДу на 2018-2020 роки.

 

«Ми вже отримали позитивну оцінку нашого запиту Технічним комітетом, який рекомендував його до затвердження Комітетом із затвердження грантів. Наразі ми очікуємо остаточного рішення Комітету із затвердження грантів, і сподіваюся, що до кінця поточного року будуть завершені усі процедурні процеси, пов’язані з підписання грантових угод», - зазначив він.

 

Довідка УНІАН.

 

В Україні щороку туберкульоз діагностується у понад 30 тисяч осіб. Близько 6 тисяч помирають через цю хворобу, стільки ж стає інвалідами. Крім того, в Україні станом на 1 липня 2016 року під медичним наглядом перебувало 130 тис. 410 ВІЛ-інфікованих громадян, з них 36 тис. 474 хворих з діагнозом СНІД.
 

 

Фото – REUTERS

За джерелом:
https://health.unian.ua/country/2173744-natsrada-z-protidiji-tuberkulozu-ta-vil-snidu-zatverdila-dodatkoviy-zapit-u-globalniy-fond.html



 

Переглядів: 453 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 21:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024