Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Жовтень » 7 » На Львівщині зафіксували ріст захворюваності на ГРВІ та грип
19:17
На Львівщині зафіксували ріст захворюваності на ГРВІ та грип

 

ХОЛОДНЕЧА – ПРИЧИНА БІЛЬШОСТІ  НЕДУГ

 

 

 

 

На Львівщині зафіксували ріст

захворюваності на ГРВІ та грип

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На Львівщині спостерігається ріст захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип. Упродовж попереднього тижня, з 25 вересня по 1 жовтня, захворіло 8349 осіб, що на 343 більше, як за попередній.

 

Про це повідомили в обласному лабораторному центрі МОЗ України.

Інтенсивний показник захворюваності склав 151,1 при епідемічному порозі 175,0.

 

У Львові за цей же період захворіло 3348 людей, що на 40 більше, ніж за попередній тиждень. Інтенсивний показник склав 446,1 при епідпорозі 516,3.

«У всіх вікових групах дітей епідемічний поріг не перевищений, діти від кількості захворілих становлять 58%», – сказано у повідомленні.

 

Зазначено також, що в інфекційну лікарню м. Львова з діагнозом ГРВІ було госпіталізовано 48 людей, серед яких – 32 діти.

 

Довідково:

 

В епідемічному сезоні 2017-2018, за рекомендацією ВООЗ, вакцини проти грипу будуть включати штами Michigan, Hong Kong та Brisbane. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України. Передбачається, що саме ці штами грипу будуть викликати захворювання людей на грип у цьому епідемічному сезоні 2017-1018 років.

 

Наголошується, що пройшли перереєстрацію вакцини "Інфлувак" (виробник - Нідерланди), "Інфлуензе Ваксин" (Китай), "Джіс ФЛЮ" (Корея) і "Ваксігрип" (Франція).

 

У відповідності з національним законодавством, вакцини проти грипу не закуповуються за кошти державного бюджету. Профінансувати їх купівлю можна з місцевого бюджету або інших джерел, не заборонених законодавством.

 

За рекомендацією Всесвітньої організації охорони здоров'я, вакцини проти грипу проходять зміну штамового складу щорічно. Це допомагає забезпечити максимальний захист від вірусів, які очікуються саме у цьому сезоні.

 

Нагадуємо, що єдиним дієвим профілактичним засобом проти захворювання на грип являється вакцинація. Оптимальний час вакцинації проти грипу: жовтень – грудень, оскільки підйом захворюваності на грип в нашій країні зазвичай припадає на січень-березень.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://zaxid.net/na_lvivshhini_zafiksuvali_rist_zahvoryuvanosti_na_grvi_ta_grip_n1438338

 

 

Переглядів: 464 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 08:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024