Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Жовтень » 11 » У первинних осередках Личаківської РО м. Львова ТЧХУ: Львівська СЗШ I-III ступенів №71.
21:13
У первинних осередках Личаківської РО м. Львова ТЧХУ: Львівська СЗШ I-III ступенів №71.

 

МИЛОСЕРДЯ, ЯК ВИХОВНИЙ ФАКТОР

 

 

 

 

У первинних осередках Личаківської РО м. Львова ТЧХУ:

Львівська середня загальноосвітня школа I-III ступенів №71.

 

Ця школа, на відміну від інших, розташована на пагорбі. Перехожим, переважно, здається, що вона ось-ось здійметься вгору і полетить у безвість шукати своїх випускників по світах.

 

 

 

 

 

 

А їх за роки роботи – сила-силенна…В цьому навчальному році шкільне подвір'я топчуть 107 учнів. Путівку в життя отримає, правда, тільки десята частина з них. А щоб їм добре велося у самостійному житті, до цього докладається і Червоний Хрест.

 

 

 

 

 

 

У березні, наприклад, у школі провели поглиблений тренінг з першої допомоги для десятикласників.

 

 

 

 

 

Учнів навчили типовим прийомам перев'язування ран голови, шиї, рук і ніг, а також як робити легенево-серцеву реанімацію на спеціальному муляжі. В цьому навчальному році також проведуть аналогічні навчання. Голова первинного осередку Товариства, заступник директора з навчально - виховної роботи Марина Богданівна Антонович запланувала їх на листопад.

 

 

 

 

 

 

За цей час на уроках «Захист Вітчизни» у восьмому класі вчителька біології і хімії Марія Іванівна Чолій встигне прочитати учням трьох годинний теоретичний курс з першої допомоги і на тренінгу залишиться тільки закріпити його практичними вправами разом з інструктором Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

Первинна організація ТЧХУ у цій школі – заспівувач справ милосердя в багатьох сферах. Цю традицію започаткував перший директор школи  Г.О.Осінчук, меморіальна дошка якому встановлена на самому почесному місці. Так, наприклад, учні цієї школи збирають макулатуру, щоб за виручені кошти придбати продукти, одяг, взуття і передають все це - депутату міської ради Юрію Кужелюку, щоб той при нагоді доставив їх дарунки пораненим бійцям у зону збройного конфлікту на сході України.

 

 

 

 

 

 

Як нам розповіли, одного разу була олімпіада з трудового навчання. Учень цієї школи Володя Медянко завоював у ній перше місце. Його нагородили призом – коробкою печива в шоколаді. Він не з'їв жодного і не поділився з товаришами, а відніс у військовий госпіталь Західного регіону і відав свій «солодкий приз» пораненим бійцям, щоб швидше одужували.

 

 

 

 

 

 

Тепер у школі збирають книги на українській мові, щоб відправити їх школярам на Донеччину.

 

 

 

 

 

 

І в кожній з цих шляхетних справ є часточка внеску і первинної організації Товариства.

 

 

 

 

 

 

Виховний процес милосердям у школі став буденною справою, яка допомагає вихованцям здійснювати малі і великі шляхетні вчинки. Одним з них став День учителя. У це свято вчителі відпочивали, а учні старших класів читали уроки учням молодших класів. Олег Плебанський, наприклад, для третьокласників провів урок з природознавства.

 

 

 

 

 

 

Про це нам розповіли шахматисти з третього класу Ярема Гладяк та Яна Грабовська, котрі люблять потренуватися після уроків у цю цікаву гру.

 

 

 

 

 

 

«Ми чекаємо від Червоного Хреста, - сказав, позначаючи у щоденнику час нашої наступної зустрічі, директор школи Роман Іванович Гривнак - не тільки тренінгів з першої допомоги, які вкрай потрібні, але й лекцій з міжнародного гуманітарного права, історії заснування цього міжнародного руху, розповідей про цікаві долі видатних діячів ТЧХУ, з яких молоде покоління може брати для себе приклад».

 

До цих слів неможливо не прислухатися. Тим більше, що 18 квітня 2018 р. виповниться ТЧХУ сто років, а такі ювілеї вимагають багато праці і напруження всіх сил, щоб зустріти видатну дату з належною гідністю.

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 566 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 09:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024