Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Жовтень » 12 » Флешмоб і фотовиставка – складові Всесвітнього Дня паліативної допомоги на Львівщині
14:18
Флешмоб і фотовиставка – складові Всесвітнього Дня паліативної допомоги на Львівщині

 

ЖИТТЯ ВДОМА

 

 

 

 

 

 

Флешмобом #Капелюха на вуха та фотовиставкою «Життя вдома»

відзначатимуть на Львівщині Всесвітній День паліативної допомоги

 

 

 

Про це сьогодні, 12 жовтня, розповіли організатори під час прес-конференції «Любов в паліативі – це наші спільні страви. Це час знімати рожеві окуляри».

 

Щороку у другу неділю жовтня у світі відзначають Всесвітній День хоспісної і паліативної допомоги. Хоспіс сьогодні є однією з форм паліативної допомоги, адже це спеціалізована медична установа для догляду за невиліковно хворими людьми в кінці життя.

 

Зараз ситуація, зокрема, з дитячою паліативною допомогою в Україні в цілому, а також на Львівщині залишається складною. Зараз важкохворими дітьми в області опікується Мобільний хоспіс для дітей ЗУСДМЦ.

 

 

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірини Микичак, в області щорічно потребують хоспісної допомоги 40-50 дітей, які не потребують спеціалізованого медичного стаціонарного лікування. Цим дітям допомогу надають вдома.

 

В той же час, у січні 2017 року в КЗ ЛОР ЗУСДМЦ відкрили нове відділення паліативної допомоги «Мобільний хоспіс для дітей». Відділення опікується 19 важкохворими пацієнтами вдома, що перебувають на останніх стадіях хвороби. На сьогодні, під опікою працівників лікарні в домашніх умовах перебувають 22 дітей з різними патологіями, 8 з них потребують портативної допоміжної штучної вентиляції легень.

 

Нещодавно у мережі стартував флешмоб #Капелюха на вуха. Для цього потрібно вдягти веселого капелюха та зробити селфі й розмістити його в Instagram або мережі Facebook з хеш-тегом #Капелюха на вуха. Акція покликана привернути увагу до потреб паліативних пацієнтів та до необхідності створення доступної та якісної паліативної допомоги в Україні.

 

 

Також, 17 та 18 жовтня, у Медіатеці (вул. Мулярська 2а) експонуватиметься фотовиставка «Життя вдома». На світлинах, які зможе побачити кожен охочий, фотографи зафіксували підопічних Мобільного хоспісу для дітей.

 

 

Фото – прес-служби ЛОДА

За джерелом:

http://loda.gov.ua/news?id=31017

 

Переглядів: 405 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 21:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024