Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Жовтень » 12 » Презентація фільму «Зима у Львові» відбулася сьогодні в обласній філармонії в м. Львові (ВІДЕО)
20:37
Презентація фільму «Зима у Львові» відбулася сьогодні в обласній філармонії в м. Львові (ВІДЕО)

ПОСЛАННЯ МОЛОДІ – БЕРЕЖІТЬ МИР

 

 

 

 

 

Сьогодні, 12 жовтня, в обласній філармонії відбулася презентація фільму «Зима у Львові»,

знятого німецькими документалістами на базі МСЦ Львівської ОО ТЧХ України

 

 

 

 

У першому ряді - героїні фільму "Зима у Львові":

 

Медична сестра Ольга Роман у свої 75 років і надалі виконує свою роботу на волонтерських засадах, незважаючи на те, що патронажну медичну службу у ТЧХУ скоротили з 1 січня п.р.


Софія Войцихівська є пенсіонеркою, яка навіть в негоду мусить здавати макалатуру, тому що її пенсії не вистачає на життя. Пов’язана з війною інфляція призводить до знецінення її і без того мізерної пенсії.


Ірині Б’єнко-Шуль вже майже 100 років, вона пережила два концентраційні табори. Вона бажає миру, щоб ще одне покоління не втратило свою молодість через війну.


Син Нагорної Наталії загинув на фронті на Сході. Мати шукала тіло сина місяцями, щоб поховати його на цвинтарі у Львові. У неї тепер принаймі є місце, де можна віддатися горю. На презентацію вона прийшла з чоловіком Василем, також учасником збройного конфлікту на сході України.

 

 

 

 

 

 

У презентації взяли участь: фотожурналіст з Німеччини, автор ідеї і співрежисер фільму Тіль Майєр (Till Mayer), кінооператор Пірмін Стірнол (Pirmin Styrnol), звукооператор Майк Стірнол (Maik Styrnol) , І-й заступник Генерального директора НК ТЧХУ Вячеслав Шелоков, менеджер з комунікацій відділу інформації НК ТЧХУ Марія Єрьоменко, голова Львівської ОО ТЧХУ Валентин Мойсеєнко, Заслужений діяч мистецтв України, академік ЛНАМ,  лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, фотохудожник Василь Пилип'юк, Генеральний консул Республіки Польща у Львові Кшистоф Яхновіч, доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри філософії та економіки ЛНМУ ім.Данила Галицького Ігор Держко, президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк, директор МСЦ ЛОО ТЧХУ Ніна Добренька, медичні сестри з Червоного Хреста Німеччини та Львівської ОО ТЧХУ, голови районних і міських організацій Товариства, бенефіціарії - герої фільму та інші.

 

 

 

 

 

 

Німецьку делегацію патронажних сестер очолювала Сабіне Бекманн (Sabine Bechmann), котра працює керівником служби медсестринства Червоного Хреста Німеччини у м. Ліхтенфельз, в якому Тіль Майєр обраний членом правління міської організації Червоного Хреста. З делегацією прибули у Львів також медичні сестри Червоного Хреста Німеччини - Юрген Екштейн (Jürgen Eckstein), Клаудія Шон (Claudia Schön), Бернгард Шон (Bernhard Schön) , Хельга Кнауер (Helga Knauer) і Симона Сюнкель (Simone Sünkel).

 

 

 

 

 

 

 

Фільм «Зима у Львові» показує долю чотирьох жінок у країні, складна ситуація в якій пов’язана з наслідками конфлікту та тяжкої економічної кризи. Фільм притримується нейтральної позиції щодо політичної ситуації.


 

 

 

 

 

 

Розгорнуту презентацію фільму зробили у НК ТЧХУ: подали широку інформацію про нього як у журналі "Вісник Червоного Хреста України", так і на офіційному сайті  Товариства. Примірники цього журналу були роздані героям фільму та учасникам події.

 

 

 

 

 

Артисти обласної філармонії на бандуристка Уляна Стельмах, голова Залізничної РО м. Львова ТЧХУ, дали невеликий концерт, за що були нагороджені оплесками і Почесними Грамотами НК ТЧХУ та ЛОО ТЧХУ. 

 

 

 

 

 

 


Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

Переглядів: 722 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024