Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Жовтень » 14 » Сьогодні першокурсники Львівського ліцею імені Героїв Крут склали присягу
16:14
Сьогодні першокурсники Львівського ліцею імені Героїв Крут склали присягу

 

П Р И С Я Г А

 

 

 

 

 

 

Першокурсники Львівського ліцею імені Героїв Крут склали сьогодні присягу

 

 

 

 

 

 

 

У суботу, 14 жовтня, у День захисника України, першокурсники Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут склали "Урочисту Клятву" на площі навпроти оперного театру ім. Соломії Крушельницької.

 

 

 

 

 

 

На цих урочистостях буваю щороку. Адже ліцей ім. Героїв Крут має хоч і не дуже велику, але потужну, первинну організацію Товариства Червоного Хреста України, яка територіально входить у Личаківську РО м. Львова ТЧХУ. В ній на даний час 150 членів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Очолює Товариство навчального закладу заступник начальника ліцею з виховної роботи, підполковник Анатолій Миколайович Марченко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Завдяки первинній організації Товариства в ліцеї, кожен з вихованців достатньо обізнаний як із міжнародним гуманітарним правом, так і з навичками наданням першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До 100-річчя ТЧХУ в Ліцеї заплановано прочитати кілька оглядових лекцій з історії Червонохресного Руху, як в Україні, так і в світі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Настає урочиста мить - зачитують текст присяги ліцеїста.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, вітаючи першокурсників, сказав: «Дорогі ліцеїсти, для вас це особливий день. Хочу подякувати керівництву ліцею, котре 25 років тому прийняло направду історичне рішення, яке дало можливість молодій Українській державі створити основу, з якої вийшли справжні українські воїни – Герої Небесної сотні, воєначальники, і прості воїни, які в тяжку хвилину стали на захист Батьківщини».

 

 

 

 

 

 

 

 

«Символічно, що по вашій дорозі ідуть інші. Приємно, що саме тут, на Львівщині, Президент України прийняв рішення створити другий, тепер уже Червоноградський військовий ліцей як підрозділ Академії сухопутних військ. Це сталось тому, що ваш досвід, ваша робота, стала прикладом для всієї України», - зазначив Олег Синютка.

 

 

 

 

 

 

 

 

Голова Львівської ОДА також нагородив Грамотами та Подяками облдержадміністрації кращих викладачів ліцею.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Від громади міста Львова ліцеїстів привітав міський голова Андрій Садовий та з нагоди 25-річчя від дня заснування ліцею – вручив працівникам навчального закладу подяки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Під час урочистостей вшанували пам'ять ліцеїстів - крутян, котрів полягли на Сході України, при обороні незалежності нашої держави і тих, що полягли за Україну у 1918 році. Побачили учасники та гості свята і хореографічну композицію "Пам'ятай про Крути" у виконанні колективу ліцею.

 

 

 

 

 

Опісля відбулося урочисте проходження ліцеїстів під музичний супровід оркестру із подальшим переходом до Гарнізонного Храму Святих Верховних Апостолів Петра і Павла.

 

 

 

 

Фото – автора і прес-служб ЛМР та ЛОДА

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

Переглядів: 484 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 21:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024