Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Жовтень » 19 » У Львівській обласній організації ТЧХУ працює Служба розшуку
09:41
У Львівській обласній організації ТЧХУ працює Служба розшуку

 

 

ВІДНОВЛЕННЯ РОДИННИХ ЗВ'ЯЗКІВ

 

 

 

 

 

 


У Львівській обласній організації Товариства Червоного Хреста України працює Служба розшуку

 

 

 


Здійснення розшуку є однією з найдавніших і традиційних сфер діяльності Міжнародного Червонохресного Руху. Накопичений роками досвід застосовується передусім у розшуку членів родин, роз’єднаних під час війн і збройних конфліктів.

 

Головна перевага Міжнародного руху Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, що має особливе значення для розшуку, полягає в тому, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста та національні товариства Червоного Хреста або Червоного Півмісяця в світі, працюючи разом згідно положень Женевських конвенцій, Додаткових Протоколів та основоположних принципів Руху, складають Всесвітню Мережу Червонохресного Руху з відновлення родинних зв’язків.

 

Служба розшуку Товариства Червоного Хреста України була створена у червні 1992 року і є офіційно визнаною службою в Україні, яка безкоштовно згідно з міжнародними правилами здійснює заходи по встановленню долі членів родин, які постраждали внаслідок збройних конфліктів та інших надзвичайних ситуацій в світі. Розшук здійснюється через партнерські національні товариства Червоного Хреста або Червоного Півмісяця за кордоном та архівні установи. Служба розшуку не володіє власними архівними фондами.

 

 

Основні напрями діяльності Служби розшуку Товариства Червоного Хреста України:

 


Розшук, з’ясування долі рідних та відновлення родинних зв’язків:


- Розшук цивільних осіб, зв’язок з якими втрачено внаслідок Другої світової війни.


- З’ясування долі військовослужбовців, які під час Другої світової війни пропали без вісти або потрапили до полону.


- З’ясування долі рідних, до яких були застосовані політичні репресії.


- Розшук та зясування стану могил військовослужбовців, які загинули під час Другої світової війни за кордоном


- Розшук документів, які підтверджують перебування громадян в нацистських концтаборах, гетто та на примусових роботах за межами України під час Другої світової війни.


- Розшук за кордоном членів родини, зв’язок з якими втрачено внаслідок сучасних збройних конфліктів, під час стихійних лих, техногенних катастроф та внаслідок сучасних міграційних процесів (Підставою для початку розшуку є письмове звернення до Служби розшуку Товариства Червоного Хреста України з докладною інформацією про особу, яку розшукують, та запитувача (повна поштова адреса запитувача обов’язкова) Важливою умовою прийняття запиту з розшуку за кордоном є критерії прийому запитів в службах розшуку партнерських національних товариств Червоного Хреста або Червоного Півмісяця.

 

- Розшук на території України цивільних осіб, які втратили зв'язок з рідними внаслідок Другої світової війни, сучасних збройних конфліктів та інших надзвичайних ситуацій за зверненнями Міжнародного комітету Червоного Хреста, національних Товариств зарубіжних країн.


- Діяльність з відновлення родинних зв’язків в особливий період в Україні (збройний конфлікт на сході України).

 

Роз’яснення щодо процедури розшуку можна отримати у відділі розшуку Національного комітету http://redcross.org.ua/rfl/general-information/ або в обласних організаціях Товариства Червоного Хреста України за місцем мешкання заявника.


Звертайтеся до Служби розшуку Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України за телефоном (0322) 255 - 08 -78  Ніна Іванівна - директор МСЦ, відповідальний з питань розшуку

у ЛОО ТЧХУ.

Приходьте за адресою: м. Львів, вул. Лепкого, 5 «а».

 

 

 

Фото – прес-служби ТЧХУ

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

Переглядів: 431 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 18:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024