Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Жовтень » 20 » У Вінниці обговорили проблеми ідентифікації осіб загиблих та зниклих безвісти на Сході України
21:31
У Вінниці обговорили проблеми ідентифікації осіб загиблих та зниклих безвісти на Сході України

 

ОБМІН ДОСВІДОМ

 

 

 

 

 

У Вінниці обговорили проблеми ідентифікації осіб

загиблих та зниклих безвісти на Сході України за участі МКЧХ

 

19 жовтня, у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулась прес-конференція на тему: «Комплексний підхід при вирішенні проблеми ідентифікації невідомих осіб. Вітчизняний і міжнародний досвід».

 

 

Участь у заході взяли провідні фахівці з питань пошукової роботи та судово-медичної експертизи з різних регіонів України. Модератором зустрічі виступила голова наглядово-координаційної ради громадських організацій та волонтерів при ВКМЦ ЦР Олена Верлан-Кульшенко.

 

 

«Тема сьогоднішньої прес-конференції вибрана не випадково і вона тісно пов’язана із подіями, які зараз відбуваються на Сході України,- зазначила модератор заходу. – Існує необхідність забезпечити більш якісну роботу та комплексний підхід у питаннях повернення наших героїв в останню подорож до рідних домівок, виявлення належної шани до них. До вирішення даної проблеми протягом останніх трьох років залучено шість установ і структур, які докладають максимальні зусилля, але часто діють нарізно. Ці установи допомагають і в питаннях повернення військовополонених і здійснюють величезну роботу в зоні збройного конфлікту на Донеччині».

 

 

Відтак до участі у прес-конференції були запрошені: директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА Світлана Василюк, доцент кафедри патологічної анатомії, судової медицини та права ВНМУ ім. М.І.Пирогова, головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Олександр Моканюк, начальник ДУ «Головне бюро судово-медичної експертизи» МОЗ України Віталій Кондратенко, провідний спеціаліст Об’єднаного Центру зі звільнення полонених при СБУ Ірина Вельган, старший слідчий СУ ГУНП в Дніпропетровській області, підполковник поліції Ольга Жатовецька, регіональний координатор з судово-експертної та гуманітарної діяльності місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні, судово-медичний експерт Марія Долорес Морсійо Мендес, старший офіцер відділу пошукової роботи Управління військово-цивільного співробітництва ЗСУ МихайлоКотелевський, помічник народного депутата України Сергія Кудлаєнка Жанна Грушко.

 

 

Кожен із учасників прес-конференції охарактеризував результати роботи, яку здійснює його установа чи відомство, проте усі зійшлись на необхідності створення координаційного органу для забезпечення злагодженої роботи усіх служб.

 

 

«Ситуація з ідентифікацією осіб, які зникли безвісти або загинули під час антитерористичної операції є досить близькою для народного депутата України Сергія Кудлаєнка,- підкреслила його помічник Жанна Грушко.- Законодавство України про судову експертизу є досить обмеженим і недосконалим у питаннях забезпечення комплексного підходу до вирішення проблем ідентифікації. Ми готові долучитися до робочої групи із вдосконалення цих законопроектів, в т. ч і за матеріалами сьогоднішньої конференції, яка відбулась на базі Національного медичного університету. А в подальшому будемо максимально лобіювати затвердження на комітетах Верховної Ради та ухвалення цих законопроектів, аби установам, які на сьогодні провели титанічну роботу, допомогти реалізувати свій потенціал».

 

 

На завершення прес-конференції, всі її учасники отримали перший том Книги пам’яті військовослужбовців ЗСУ, які загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканість України.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://news.vn.ua/2017/10/20/37862

 

Переглядів: 466 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 15:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024