Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Жовтень » 23 » В урядовому кварталі - сотні поліцейських і бійців Нацгвардії
10:47
В урядовому кварталі - сотні поліцейських і бійців Нацгвардії

 

ДІЄВА НЕЙТРАЛЬНІСТЬ

 

 

 

 

 

Вранці, 23 жовтня у наметовому містечку біля Верховної Ради перебуває кількасот мітингувальників.

 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

 

Ситуація з ночі лишається спокійною: мітингувальники спілкуються між собою, займаються приготуванням сніданку й облаштуванням побуту.

 

За словами правоохоронців, жодних сутичок уночі не сталося. Правопорядок в Урядовому кварталі забезпечують сотні поліцейських і бійців Нацгвардії. Крім того, біля Ради також чергують кінологи зі службовими собаками. Є кілька карет "швидкої" допомоги.

 

Частина вулиці Грушевського, що біля площі Конституції, все ще перекрита металевими загорожами. Нині на Грушевського ще залишається 16 наметів, основна ж їх частина зосереджена в Маріїнському парку.

 

Транспорт рухається в об'їзд по Шовковичній і Липській.

 

У коментарі Укрінформу народний депутат Семен Семенченко зазначив, що мітинг в Урядовому кварталі відбуватиметься, допоки не будуть виконані всі вимоги мітингувальників. З-поміж інших, вони стосуються, зокрема, внесення Президентом упродовж п'яти днів на розгляд ВР законопроектів про Антикорупційний суд та імпічмент Президенту.

 

Як повідомляв Укрінформ, акція протесту триває з вівторка, 17 жовтня. Її учасники спочатку вимагали ухвалення законопроектів про зняття депутатської недоторканності, про Антикорупційний суд та про зміну виборчого законодавства. 21 жовтня до вимог мітингувальників додалася ще вимога внести на розгляд парламенту закон про імпічмент Президента.

 

 

 

 

 

 

17 жовтня під час зіткнень біля будівлі Верховної Ради постраждали п'ять осіб, у тому числі поліцейський.

 

 

 

 

 

 

18 жовтня під будівлею Верховної Ради між мітингувальниками та правоохоронцями також сталися сутички через те, що частина протестувальників привласнила щити Нацгвардії. Частину майна силовикам вдалося повернути, решта ще залишається у мітингувальників.

 

 

 

 

 

 

22 жовтня на площі Конституції біля Верховної Ради відбулося кількатисячне віче учасників мітингу, що розпочалося з конфлікту між ними та правоохоронцями щодо звукопідсилювальної техніки. Колишній очільник Одещини, керівник "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі, виступаючи на віче, закликав продовжувати акцію під Верховною Радою впродовж наступних тижнів.

 

 

Довідково:

 

Повідомлення про чергування ЗШР НК ТЧХУ на акціях протесту під Верховною Радою у Києві було розміщене 17 жовтня, у перший же день мітингів, на офіційній сторінці Товариства у соцмережі Facebook:

 

«Сьогодні в Києві біля Верховної Ради відбулися масштабні протести. Загони швидкого реагування Червоного Хреста надавали першу допомогу постраждалим.

 

 

 

 

 

 

"На відміну від лікарів "швидкої допомоги", які відповідно до інструкцій, не заходять в зону конфлікту, ми працюємо з постраждалими там, де це найбільш необхідно. А потім вже передаємо їх лікарям "швидкої", - розповів тарас логгинов (Taras Logginov), командир загону швидкого реагування Національного комітету Товариства Червоного Хреста України. - Ми надаємо першу допомогу постраждалим, не зважаючи на приналежність до будь-якої сторони конфлікту. Це є можливим завдяки неухильному дотримуванню семи Основоположних принципів Червоного Хреста, особливо тому, який проголошує НЕЙТРАЛЬНІСТЬ, а також авторитету Товариства в усіх учасників конфлікту і професіоналізму наших волонтерів".

 

Фото – Прес-служби ТЧХУ та Укрінформу

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2329506-mitingari-pid-vr-povodatsa-spokijno-ale-kazut-ne-pidut-do-vikonanna-vimog.html

 

Переглядів: 515 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024