Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Жовтень » 25 » Переселенці розмальовують стіни в Херсоні
18:23
Переселенці розмальовують стіни в Херсоні

 

АРТ-ТЕРАПІЯ НА ПОВІТРІ

 

 

 

 

 

Діти переселенців та учасників збройного конфлікту на Донеччині

взяли участь у незвичайній акції в столиці Таврії –

оздоблені фасаду будівлі Херсонської ОО ТЧХУ

 

 

Про це повідомляє ПІК.

 

Малеча, на долю котрої наклала відбиток війна на Сході, гарно розписала будівлю обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Товариство, яке займається благодійністю, зокрема, допомагає переселенцям, родинам демобілізованих та загиблих учасників збройного конфлікту на Донеччині тощо, базується на вул. Московській, 30 у м. Херсоні.

 

 

 

 

 

 

Ще недавно фасад її будівлі був сірим і непоказним, а вже сьогодні на ньому з’явилися квіткова галявина і корабель удачі. Теми для фасадної картини дітям підказала відома українська мисткиня Алла Сокіл. Жінка спеціально прибула із Києва, щоб підтримати акцію. До Херсона її запросили представники місцевого «Ротарі клубу», сама ж художниця очолює таку саму організацію у столиці. У Києві завдяки Аллі Сокіл вже розписано дитячі палати кількох лікарень, зокрема – в «Амосівці», де роблять складні операції на серці. За словами жінки, лікарі помітили – настінні картини роблять дива.

 

 

 

 

 

 

«Син однієї з моїх знайомих лежав в київській лікарні і вона побачила, що цілими місяцями там лежать діти у палатах з голими сірими стінами, що, звісно, не сприяло їхньому психологічному лікуванню. І вона запропонувала нашому «Ротарі клубу» розфарбувати стіни, і ми разом з іншими художниками розмалювали стіни в Київській обласній дитячій інфекційній лікарні. Потім перейшли малювати до післяопераційного відділення лікарні Амосова. І тут зробили такий дивний висновок, що діти, які спали перед операціями, раніше дуже нервували, а тепер вони засинали без транквілізаторів і снодійного і навіть лікарі відзначили, що лікування пішло швидше», - зазначила дизайнер і президент «Ротарі клубу – Київ» Алла Сокіл.

 

 

Також мисткиня зізналася, що дуже переживала, як працюватиметься в Херсоні, адже малювати треба на фасаді будівлі, його не можна зіпсувати. Втім, всі побоювання виявилися марними. Малеча так розмалювала стіну, що виправляти художниці нічого не довелося. Як повідомили у самій обласній організації Червоного Хреста, акція з розпису фасаду стала етапом проекту «Психосоціальна підтримка населення». Адже родинам, які опинилися у складних життєвих обставинах через події на сході України, потрібне не лише матеріальна, а й психологічна підтримка.

 

Автор - Марина Савченко

 

Фото – www.pik.ua

За джерелом:

https://pik.ua/news/url/pereselentsi-rozmalovujut-stini-v-hersoni

 

 

 

Переглядів: 473 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 21:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024